Nabeschouwing PSG - Troyes (2-2) || Ligue 1 2021/2022

Zondag 8 mei 2022 - 20:45 uur

In de Ligue 1 2021/2022 neemt PSG het zondag 8 mei 2022 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Troyes. De wedstrijd wordt gespeeld in Parc des Princes in Paris.

Via de PSG - Troyes live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing PSG - Troyes (2-2)

De Ligue 1 2021/2022 wedstrijd tussen PSG en Troyes geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 2-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 2-2 eindstand.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 6e minuut door Marquinhos, waarmee Paris Saint Germain met 1-0 de leiding nam. Een penalty zorgde er later in de 25e minuut voor dat Paris Saint Germain via Neymar op 2-0 kwam te staan. In de 30e minuut wist Troyes de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via I. Ugbo.

F. Tardieu zette Troyes even later op 2-2 nadat hij een door scheidsrechter Jérôme Brisard toegekende penalty wist te benutten.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel tussen beide ploegen.

LIVE PSG - Troyes 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd PSG - Troyes teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Doelpunt Paris Saint Germain Doelpunt Marquinhos met assist van A. Di Maria Paris Saint Germain 1-0
25' Penalty Paris Saint Germain Penalty Neymar Paris Saint Germain 2-0
30' Doelpunt Troyes Doelpunt I. Ugbo Troyes 2-1
49' Penalty Troyes Penalty F. Tardieu Troyes 2-2
57' VAR: Afgekeurd doelpunt N. da Silva Santos Junior Afgekeurd doelpunt vanwege overtreding N. da Silva Santos Junior Paris Saint Germain
66' Gele kaart Paris Saint Germain Gele kaart voor Neymar Paris Saint Germain
66' Gele kaart Troyes Gele kaart voor R. Ripart Troyes
77' Wissel Troyes Wissel Y. Salmier voor Y. Larouci Troyes
77' Wissel Troyes Wissel M. Balde voor I. Ugbo Troyes
77' Wissel Paris Saint Germain Wissel I. Gueye voor Danilo Paris Saint Germain
78' Wissel Paris Saint Germain Wissel G. Wijnaldum voor M. Verratti Paris Saint Germain
82' Gele kaart Troyes Gele kaart voor R. Kouame Troyes
89' Wissel Troyes Wissel T. Dingome voor R. Kouame Troyes
89' Wissel Paris Saint Germain Wissel I. Gharbi voor A. Di Maria Paris Saint Germain
Video hoogtepunten en samenvatting PSG - Troyes
Opstellingen PSG - Troyes
De opstellingen van PSG en Troyes zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat PSG gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Troyes zal beginnen in een 5-4-1 opstelling.
Formatie 5-4-1
Coach Bruno Irles
Voorbeschouwing PSG - Troyes

PSG en Troyes treffen elkaar in de 36e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jérôme Brisard en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen PSG en Troyes in de Ligue 1 vond plaats op 7 augustus 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor PSG. Op basis van de afgelopen 11 duels tussen beide ploegen is PSG favoriet. De thuisploeg wist 9 keer te winnen, terwijl Troyes slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst PSG 9
Winst Troyes 0
Totaal 11

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel PSG op een 1e positie staat, terwijl we Troyes terugvinden op de 15e plaats.