Nabeschouwing Aston Villa - Leeds United (3-3) || Premier League 2021/2022

Woensdag 9 februari 2022 - 21:00 uur



In de Premier League 2021/2022 neemt Aston Villa het woensdag 9 februari 2022 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Leeds United. De wedstrijd wordt gespeeld in Villa Park in Birmingham.

Via de Aston Villa - Leeds United live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Aston Villa - Leeds United (3-3)

De Premier League 2021/2022 wedstrijd tussen Aston Villa en Leeds United geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 3-2 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 3-3 eindstand.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 9e minuut door D. James, waarmee Leeds United met 0-1 de leiding nam. Aston Villa kwam in de 30e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Coutinho, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 38e minuut zette J. Ramsey zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Aston Villa de leiding in de wedstrijd nam.

Na 43 minuten werd de voorsprong voor Aston Villa vergroot nadat J. Ramsey de 3-1 wist te scoren. In de 47e minuut kwam Leeds United weer dichterbij, nadat D. James de stand terug wist te brengen naar 3-2. Uiteindelijk viel dan alsnog de gelijkmaker voor Leeds United. In de 63e minuut was het D. Llorente die belangrijk was voor de ploeg door de 3-3 te maken. Na 87 minuten moest Aston Villa speler E. Konsa het veld verlaten na het ontvangen van een tweede gele kaart. Het betekende dat Aston Villa de wedstrijd uit moest spelen met een man minder.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Jarred Gillett bij een 3-3 eindstand waardoor beide teams één punt overhouden aan het duel.

Wedstrijdstatistieken Aston Villa - Leeds United
Goals
3
3
Balbezit
39%
61%
Rode kaarten
1
0
Gele kaarten
3
3
Schoten totaal
12
16
Schoten op doel
4
8
Aanvallen
72
102
Gevaarlijke aanvallen
38
45
Passes
292
457
Overtredingen
11
9
Buitenspel
1
2
Corners
6
11
Wissels
3
1
LIVE Aston Villa - Leeds United 3-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Aston Villa - Leeds United teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
9' Doelpunt Leeds United Doelpunt D. James met assist van Rodrigo Leeds United 0-1
30' Doelpunt Aston Villa Doelpunt Coutinho met assist van M. Cash Aston Villa 1-1
38' Doelpunt Aston Villa Doelpunt J. Ramsey met assist van Coutinho Aston Villa 2-1
43' Doelpunt Aston Villa Doelpunt J. Ramsey met assist van Coutinho Aston Villa 3-1
45' Gele kaart Leeds United Gele kaart voor S. Dallas Leeds United
47' Doelpunt Leeds United Doelpunt D. James Leeds United 3-2
59' Wissel Aston Villa Wissel C. Chukwuemeka voor E. Buendia Aston Villa
63' Doelpunt Leeds United Doelpunt D. Llorente Leeds United 3-3
70' Gele kaart Aston Villa Gele kaart voor E. Konsa Aston Villa
78' Wissel Aston Villa Wissel A. Young voor Coutinho Aston Villa
80' Gele kaart Leeds United Gele kaart voor D. James Leeds United
85' Wissel Leeds United Wissel A. Forshaw voor M. Klich Leeds United
87' Tweede gele kaart Aston Villa Tweede gele kaart voor E. Konsa Aston Villa
89' Wissel Aston Villa Wissel C. Chambers voor J. Ramsey Aston Villa
90' Gele kaart Aston Villa Gele kaart voor M. Cash Aston Villa
97' Gele kaart Leeds United Gele kaart voor Rodrigo Leeds United
Video hoogtepunten en samenvatting Aston Villa - Leeds United
Opstellingen Aston Villa - Leeds United
De opstellingen van Aston Villa en Leeds United zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Aston Villa gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Leeds United zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Formatie 4-3-3
Coach Steven Gerrard
Formatie 4-2-3-1
Coach Marcelo Alberto Bielsa Caldera
Wissels Leeds United
# Speler Pos.
13 Kristoffer Klaesson K
33 Leo Fuhr Hjelde V
26 Lewis Bate M
46 Jamie Shackleton M
4 Adam Forshaw M
39 Stuart McKinstry M
54 Nohan Kenneh M
30 Joe Gelhardt A
11 Tyler Roberts A
Voorbeschouwing Aston Villa - Leeds United

Aston Villa en Leeds United treffen elkaar in de 24e speelronde van de Premier League van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jarred Gillett en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Aston Villa en Leeds United in de Premier League vond plaats op 27 februari 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Aston Villa. Op basis van de afgelopen 2 duels belooft het een spannende wedstrijd te worden, aangezien zowel Aston Villa als Leeds United wisten 1 keer van elkaar te winnen. Een confrontatie tussen beide teams eindigde 0 keer in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Aston Villa 1
Winst Leeds United 1
Gelijkspel 0
Totaal 2

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Aston Villa op een 11e positie staat, terwijl we Leeds United terugvinden op de 15e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is heldere lucht met weinig tot geen bewolking.

Tags
Aston Villa - Leeds United Opstelling Aston Villa Opstelling Leeds United Live Aston Villa - Leeds United Live Aston Villa - Leeds United kijken Aston Villa - Leeds United kijken Live Aston Villa - Leeds United stream Aston Villa - Leeds United Fox Sports Nabeschouwing Aston Villa - Leeds United Uitslag Aston Villa - Leeds United Statistieken Aston Villa - Leeds United Premier League 2021/2022 Aston Villa - Leeds United wedden Aston Villa - Leeds United gokken Aston Villa - Leeds United Unibet