Nabeschouwing Arsenal - Leicester City (2-0) || Premier League 2021/2022

Zondag 13 maart 2022 - 17:30 uur

In de Premier League 2021/2022 neemt Arsenal het zondag 13 maart 2022 om 17:30 uur in eigen huis op tegen Leicester City. De wedstrijd wordt gespeeld in Emirates Stadium in London.

Via de Arsenal - Leicester City live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Arsenal - Leicester City (2-0)

Het Premier League duel tussen Arsenal en Leicester City is onder leiding van scheidsrechter Anthony Taylor geëindigd in een 2-0 overwinning voor Arsenal. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 11e minuut door T. Partey, waarmee Arsenal met 1-0 de leiding nam. Een penalty zorgde er later in de 59e minuut voor dat Arsenal via A. Lacazette op 2-0 kwam te staan.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd met 2-0 eindigde in een overwinning voor Arsenal.

LIVE Arsenal - Leicester City 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Arsenal - Leicester City teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

11' Doelpunt Arsenal Doelpunt T. Partey met assist van G. Martinelli Arsenal 1-0
30' Gele kaart Leicester City Gele kaart voor K. Iheanacho Leicester City
58' Gele kaart Leicester City Gele kaart voor C. Soyuncu Leicester City
59' Penalty Arsenal Penalty A. Lacazette Arsenal 2-0
61' Wissel Leicester City Wissel J. Justin voor R. Pereira Leicester City
61' Wissel Leicester City Wissel W. Ndidi voor N. Mendy Leicester City
74' Wissel Leicester City Wissel P. Daka voor K. Iheanacho Leicester City
78' Wissel Arsenal Wissel E. Smith Rowe voor G. Martinelli Arsenal
80' Gele kaart Leicester City Gele kaart voor P. Daka Leicester City
85' Wissel Arsenal Wissel N. Pepe voor B. Saka Arsenal
88' Wissel Arsenal Wissel E. Nketiah voor A. Lacazette Arsenal
Video hoogtepunten en samenvatting Arsenal - Leicester City
Opstellingen Arsenal - Leicester City
De opstellingen van Arsenal en Leicester City zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Arsenal gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Leicester City zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Brendan Rodgers
Voorbeschouwing Arsenal - Leicester City

Arsenal en Leicester City treffen elkaar in de 29e speelronde van de Premier League van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Anthony Taylor en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Arsenal en Leicester City in de Premier League vond plaats op 30 oktober 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Arsenal. Op basis van de afgelopen 15 duels tussen beide ploegen is Arsenal favoriet. De thuisploeg wist 8 keer te winnen, terwijl Leicester City slechts 4 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Arsenal 8
Winst Leicester City 4
Totaal 15

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Arsenal op een 6e positie staat, terwijl we Leicester City terugvinden op de 12e plaats.