Nabeschouwing Leeds United - Manchester City (0-4) || Premier League 2021/2022

Zaterdag 30 april 2022 - 18:30 uur

In de Premier League 2021/2022 neemt Leeds United het zaterdag 30 april 2022 om 18:30 uur in eigen huis op tegen Manchester City. De wedstrijd wordt gespeeld in Elland Road in Leeds.

Via de Leeds United - Manchester City live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Leeds United - Manchester City (0-4)

Het Premier League duel tussen Leeds United en Manchester City is onder leiding van scheidsrechter Paul Tierney geëindigd in een 0-4 overwinning voor Manchester City. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 13e minuut door Rodri, waarmee Manchester City met 0-1 de leiding nam. Manchester City vergrootte in de 54e minuut de voorsprong nadat het via een goal van N. Ake op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 78e minuut volgde een derde treffer van Manchester City, waarmee G. Jesus zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette.

Er volgde tenslotte ook nog een vierde en laatste treffer voor Manchester City in de 93e minuut, nadat Fernandinho de 0-4 wist te scoren.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 0-4 winst voor Manchester City.

LIVE Leeds United - Manchester City 0-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Leeds United - Manchester City teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Gele kaart Leeds United Gele kaart voor J. Firpo Leeds United
13' Doelpunt Manchester City Doelpunt Rodri met assist van P. Foden Manchester City 0-1
14' Gele kaart Manchester City Gele kaart voor J. Grealish Manchester City
52' Wissel Leeds United Wissel D. James voor S. Dallas Leeds United
54' Doelpunt Manchester City Doelpunt N. Ake met assist van R. Dias Manchester City 0-2
60' Wissel Manchester City Wissel O. Zinchenko voor N. Ake Manchester City
62' Wissel Leeds United Wissel J. Gelhardt voor J. Firpo Leeds United
67' Gele kaart Leeds United Gele kaart voor J. Marsch Leeds United
68' Gele kaart Manchester City Gele kaart voor J. Cancelo Manchester City
78' Doelpunt Manchester City Doelpunt G. Jesus met assist van P. Foden Manchester City 0-3
80' Wissel Manchester City Wissel B. Silva voor P. Foden Manchester City
83' Wissel Manchester City Wissel Fernandinho voor Rodri Manchester City
83' Wissel Leeds United Wissel S. Greenwood voor Rodrigo Leeds United
93' Doelpunt Manchester City Doelpunt Fernandinho Manchester City 0-4
Video hoogtepunten en samenvatting Leeds United - Manchester City
Opstellingen Leeds United - Manchester City
De opstellingen van Leeds United en Manchester City zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Leeds United gaat aantreden in een 5-4-1 formatie en Manchester City zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.