Nabeschouwing Aberdeen - Hibernian (1-1) || Schotse Premiership 2019/2020

Zaterdag 5 oktober 2019 - 16:00 uur

In de Schotse Premiership 2019/2020 neemt Aberdeen het zaterdag 5 oktober 2019 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Hibernian. De wedstrijd wordt gespeeld in Pittodrie Stadium in Aberdeen.

Via de Aberdeen - Hibernian live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Aberdeen - Hibernian (1-1)

De Schotse Premiership 2019/2020 wedstrijd tussen Aberdeen en Hibernian geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 0-0 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 1-1 eindstand.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 48e minuut door R. Porteous, waarmee Hibernian met 0-1 de leiding nam. In de 54e minuut moest C. Main van het veld vertrekken nadat scheidsrechter Don Robertson een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest Aberdeen verder met een speler minder. Dit bleek ook direct de ruststand te zijn, want er werd gedurende de eerste 45 minuten verder niet meer gescoord. In de tweede helft maakte S. Cosgrove namens Aberdeen in de 86e minuut de gelijkmaker, waarmee de spanning weer terug in de wedstrijd was.

In de 94e minuut werd L. Ferguson van Aberdeen met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor Aberdeen het restant van de wedstrijd met een man minder moest vervolgen.

Kort daarna floot de arbiter voor de laatste maal af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

LIVE Aberdeen - Hibernian 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Aberdeen - Hibernian teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

40' Gele kaart Aberdeen Gele kaart voor S. Cosgrove Aberdeen
40' Gele kaart Hibernian Gele kaart voor M. Hallberg Hibernian
48' Doelpunt Hibernian Doelpunt R. Porteous Hibernian 0-1
54' Rode kaart Aberdeen Rode kaart voor C. Main Aberdeen
65' Wissel Aberdeen Wissel J. Gallagher voor D. Campbell Aberdeen
65' Wissel Aberdeen Wissel N. McGinn voor E. Ross Aberdeen
70' Wissel Hibernian Wissel G. Middleton voor D. Horgan Hibernian
77' Wissel Hibernian Wissel F. Kamberi voor C. Doidge Hibernian
78' Wissel Hibernian Wissel J. Newell voor M. Hallberg Hibernian
86' Doelpunt Aberdeen Doelpunt S. Cosgrove Aberdeen 1-1
94' Rode kaart Aberdeen Rode kaart voor L. Ferguson Aberdeen
Video hoogtepunten en samenvatting Aberdeen - Hibernian
Opstellingen Aberdeen - Hibernian
De opstellingen van Aberdeen en Hibernian zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Aberdeen gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Hibernian zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.