Nabeschouwing Hamilton Academical - Celtic (1-4) || Schotse Premiership 2019/2020

Zondag 2 februari 2020 - 13:30 uur

In de Schotse Premiership 2019/2020 neemt Hamilton Academical het zondag 2 februari 2020 om 13:30 uur in eigen huis op tegen Celtic. De wedstrijd wordt gespeeld in The Hope CBD Stadium in Hamilton.

Via de Hamilton Academical - Celtic live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Hamilton Academical - Celtic (1-4)

Het Schotse Premiership duel tussen Hamilton Academical en Celtic is geëindigd in een 1-4 overwinning voor Celtic. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 26e minuut door M. Ogboe, waarmee Hamilton Academical met 1-0 de leiding nam. In de 33e minuut moest J. Hamilton van het veld vertrekken nadat de scheidsrechter een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest Hamilton Academical verder met een speler minder. Na de openingsgoal kwam Celtic in de 35e minuut op gelijke hoogte dankzij een doelpunt van O. Edouard.

In de 78e minuut was het Celtic dat met 1-2 de leiding in de wedstrijd nam na een doelpunt van C. Jullien. Na 81 minuten werd de voorsprong voor Celtic vergroot nadat O. Edouard de 1-3 wist te scoren. In de 91e minuut werd opnieuw gescoord. Dit keer was het J. Forrest die namens Celtic het net wist te raken.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van de arbiter bij een 1-4 eindstand in het voordeel van Celtic.

LIVE Hamilton Academical - Celtic 1-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Hamilton Academical - Celtic teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

13' Gele kaart Celtic Gele kaart voor L. Griffiths Celtic
13' Gele kaart Hamilton Academical Gele kaart voor A. Gogic Hamilton Academical
26' Doelpunt Hamilton Academical Doelpunt M. Ogboe met assist van B. Alston Hamilton Academical 1-0
33' Rode kaart Hamilton Academical Rode kaart voor J. Hamilton Hamilton Academical
35' Doelpunt Celtic Doelpunt O. Edouard Celtic 1-1
36' Wissel Hamilton Academical Wissel S. Want voor D. Moyo Hamilton Academical
43' Gele kaart Hamilton Academical Gele kaart voor A. McGowan Hamilton Academical
62' Wissel Celtic Wissel R. Christie voor O. Ntcham Celtic
64' Gele kaart Hamilton Academical Gele kaart voor W. Collar Hamilton Academical
64' Wissel Hamilton Academical Wissel D. Templeton voor W. Collar Hamilton Academical
67' Gele kaart Celtic Gele kaart voor G. Taylor Celtic
72' Wissel Hamilton Academical Wissel S. Davies voor M. Ogboe Hamilton Academical
73' Wissel Celtic Wissel J. Hayes voor G. Taylor Celtic
76' Wissel Celtic Wissel T. Rogic voor S. Welsh Celtic
78' Doelpunt Celtic Doelpunt C. Jullien met assist van R. Christie Celtic 1-2
81' Doelpunt Celtic Doelpunt O. Edouard met assist van T. Rogic Celtic 1-3
91' Doelpunt Celtic Doelpunt J. Forrest Celtic 1-4
Video hoogtepunten en samenvatting Hamilton Academical - Celtic
Opstellingen Hamilton Academical - Celtic
De opstellingen van Hamilton Academical en Celtic zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Hamilton Academical gaat aantreden in een 4-1-4-1 formatie en Celtic zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.