Nabeschouwing Sturm Graz - Mattersburg (1-2) || Tipico Bundesliga 2019/2020

Zondag 16 februari 2020 - 14:30 uur

In de Tipico Bundesliga 2019/2020 neemt Sturm Graz het zondag 16 februari 2020 om 14:30 uur in eigen huis op tegen Mattersburg. De wedstrijd wordt gespeeld in Merkur Arena in Graz.

Via de Sturm Graz - Mattersburg live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sturm Graz - Mattersburg (1-2)

Het Tipico Bundesliga duel tussen Sturm Graz en Mattersburg is onder leiding van scheidsrechter Stefan Ebner geëindigd in een 1-2 overwinning voor Mattersburg. Na 45 minuten stond er een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 9e minuut door A. Gruber, waarmee Mattersburg met 0-1 de leiding nam. Mattersburg vergrootte in de 14e minuut de voorsprong nadat het via een goal van A. Gruber op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 67e minuut wist Sturm Graz de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via J. Jantscher. Het bleek echter onvoldoende om een nederlaag te voorkomen, want Sturm Graz kwam hierna niet meer tot scoren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Stefan Ebner, waardoor Mattersburg dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Sturm Graz - Mattersburg 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sturm Graz - Mattersburg teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

9' Doelpunt Mattersburg Doelpunt A. Gruber met assist van A. Kuen Mattersburg 0-1
14' Doelpunt Mattersburg Doelpunt A. Gruber met assist van A. Kuen Mattersburg 0-2
27' Wissel Sturm Graz Wissel J. Jantscher voor T. Koch Sturm Graz
31' Wissel Mattersburg Wissel M. Kvasina voor A. Gruber Mattersburg
52' Wissel Mattersburg Wissel F. Miesenbock voor M. Lercher Mattersburg
57' Wissel Sturm Graz Wissel K. Friesenbichler voor B. Balaj Sturm Graz
67' Doelpunt Sturm Graz Doelpunt J. Jantscher Sturm Graz 1-2
71' Wissel Mattersburg Wissel A. Holler voor P. Salomon Mattersburg
76' Gele kaart Sturm Graz Gele kaart voor E. Sakic Sturm Graz
77' Gele kaart Mattersburg Gele kaart voor A. Velasco Mattersburg
83' Wissel Sturm Graz Wissel T. Schrammel voor V. Trummer Sturm Graz
86' Gele kaart Sturm Graz Gele kaart voor K. Friesenbichler Sturm Graz
Video hoogtepunten en samenvatting Sturm Graz - Mattersburg
Opstellingen Sturm Graz - Mattersburg
De opstellingen van Sturm Graz en Mattersburg zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Sturm Graz gaat aantreden in een 3-4-3 formatie en Mattersburg zal beginnen in een 3-4-3 opstelling.
Voorbeschouwing Sturm Graz - Mattersburg

Sturm Graz en Mattersburg treffen elkaar in de 19e speelronde van de Tipico Bundesliga van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Stefan Ebner en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Sturm Graz en Mattersburg in de Tipico Bundesliga vond plaats op 21 september 2019 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 47 duels tussen beide ploegen is Sturm Graz favoriet. De thuisploeg wist 17 keer te winnen, terwijl Mattersburg slechts 10 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 20 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Sturm Graz 17
Winst Mattersburg 10
Gelijkspel 20
Totaal 47

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Sturm Graz op een 5e positie staat, terwijl we Mattersburg terugvinden op de 11e plaats.