Nabeschouwing AZ U19 - Porto O19 (1-1) (3-4 na strafschoppen) || UEFA Youth League 2023/2024

Dinsdag 27 februari 2024 - 16:00 uur

In de UEFA Youth League 2023/2024 neemt AZ U19 het dinsdag 27 februari 2024 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Porto O19. De wedstrijd wordt gespeeld in AFAS Stadion in Alkmaar.

Via de AZ U19 - Porto O19 live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing AZ U19 - Porto O19 (1-1) (3-4 na strafschoppen)

Het UEFA Youth League duel tussen AZ U19 en Porto O19 is onder leiding van scheidsrechter Ivana Projkovska geëindigd in een overwinning voor Porto O19. Er moesten strafschoppen aan te pas komen om een winnaar te bepalen. Na de reguliere speeltijd was de stand 1-1 en ook na verlenging kwam er geen winnaar uit de bus. Uiteindelijk bleek Porto O19 het meest scherp tijdens de strafschoppenserie, die door de ploeg met 3-4 gewonnen werd.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 34e minuut door Y. van den Ban, waarmee AZ U19 met 1-0 de leiding nam. Aan het einde van de reguliere speeltijd stond er een 1-1 stand op het scorebord, wat betekende dat er een verlenging zou gaan volgen. Lange tijd leek het erop dat Porto U19 het duel zou gaan verliezen, tot laat in de wedstrijd. In de 93e minuut was het namelijk António Ribeiro die toch nog de gelijkmaker wist te maken en de stand hiermee op 1-1 zette. In de 99e minuut moest AZ U19 verder met een man minder nadat E. Dijkstra een rode kaart had gekregen. Het lukte Porto O19 in het restant van de wedstrijd echter niet om hiervan te profiteren, want na de rode kaart werd er door beide ploegen niet meer gescoord.

In de 99e minuut moest AZ U19 verder met een man minder, nadat Tristan Kuijsten een tweede gele kaart kreeg.

Ook de verlenging zorgde uiteindelijk niet voor een winnaar, waardoor er strafschoppen genomen moesten worden. Uiteindelijk resulteerde dit in een 3-4 score in het voordeel van Porto O19, die daarmee de overwinning mocht claimen.

LIVE AZ U19 - Porto O19 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd AZ U19 - Porto O19 teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

31' Gele kaart Porto U19 Gele kaart voor Martim Fernandes Porto U19
32' Gele kaart AZ U19 Gele kaart voor Sem Dekkers AZ U19
34' Doelpunt AZ U19 Doelpunt Y. van den Ban met assist van J. Oerip AZ U19 1-0
55' Wissel Porto U19 Wissel Gil Martins voor Rodrigo Mora Porto U19
55' Wissel Porto U19 Wissel João Teixeira voor Luís Gomes Porto U19
63' Gele kaart Porto U19 Gele kaart voor Jorge Meireles Porto U19
74' Wissel AZ U19 Wissel A. Smits voor Y. van den Ban AZ U19
80' Wissel Porto U19 Wissel Fábio Rodrigo Gonçalves Amaral voor Martim Fernandes Porto U19
83' Wissel Porto U19 Wissel Cardoso Pinto Mandume Varela voor Jorge Meireles Porto U19
88' Wissel AZ U19 Wissel Jeremiah Esajas voor E. Dijkstra AZ U19
93' Doelpunt Porto U19 Doelpunt António Ribeiro met assist van Gil Martins Porto U19 1-1
92' Wissel AZ U19 Wissel Joeri Oud voor J. Oerip AZ U19
93' Gele kaart AZ U19 Gele kaart voor Tristan Kuijsten AZ U19
99' Rode kaart AZ U19 Rode kaart voor E. Dijkstra AZ U19
99' Tweede gele kaart AZ U19 Tweede gele kaart voor Tristan Kuijsten AZ U19
1' Penalty gescoord in shootout AZ U19 Penalty gescoord in shootout Dave Kwakman AZ U19 1-0
2' Penalty gescoord in shootout Porto U19 Penalty gescoord in shootout Gabriel Brás Porto U19 1-1
3' Penalty gescoord in shootout AZ U19 Penalty gescoord in shootout Sem Dekkers AZ U19 2-1
4' Penalty gemist in shootout Porto U19 Penalty gemist in shootout Anhá Candé Porto U19 2-1
5' Penalty gemist in shootout AZ U19 Penalty gemist in shootout R. Atikallah AZ U19 2-1
6' Penalty gescoord in shootout Porto U19 Penalty gescoord in shootout Gil Martins Porto U19 2-2
7' Penalty gescoord in shootout AZ U19 Penalty gescoord in shootout A. Smits AZ U19 3-2
8' Penalty gescoord in shootout Porto U19 Penalty gescoord in shootout João Teixeira Porto U19 3-3
9' Penalty gemist in shootout AZ U19 Penalty gemist in shootout Jayden Addai AZ U19 3-3
10' Penalty gescoord in shootout Porto U19 Penalty gescoord in shootout Gonçalo Sousa Porto U19 3-4
Video hoogtepunten en samenvatting AZ U19 - Porto O19
Opstellingen AZ U19 - Porto O19
De opstellingen van AZ U19 en Porto O19 zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.