Nabeschouwing Red Bull Leipzig - Bayer Leverkusen (1-1) || Bundesliga 2019/2020

Zondag 1 maart 2020 - 15:30 uur

In de Bundesliga 2019/2020 neemt Red Bull Leipzig het zondag 1 maart 2020 om 15:30 uur in eigen huis op tegen Bayer Leverkusen. De wedstrijd wordt gespeeld in Red Bull Arena in Leipzig.

Via de Red Bull Leipzig - Bayer Leverkusen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Red Bull Leipzig - Bayer Leverkusen (1-1)

De Bundesliga 2019/2020 wedstrijd tussen Red Bull Leipzig en Bayer Leverkusen geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 1-1 en daar zou in de tweede helft geen verandering meer in komen.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 29e minuut door L. Bailey, waarmee Bayer 04 Leverkusen met 0-1 de leiding nam. RB Leipzig kwam na 32 minuten weer op gelijke hoogte door een goal van P. Schick, waardoor de stand op 1-1 kwam te staan. Dit bleek ook direct het laatste doelpunt in deze wedstrijd te zijn. Het lukte beide ploegen hierna namelijk niet meer om een winnende treffer te maken.

In de tweede helft kwamen beide ploegen niet meer tot scoren. De wedstrijd eindigde dan ook met dezelfde stand die na 45 minuten al op het scorebord stond: 1-1.

LIVE Red Bull Leipzig - Bayer Leverkusen 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Red Bull Leipzig - Bayer Leverkusen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

24' Gele kaart Bayer 04 Leverkusen Gele kaart voor K. Demirbay Bayer 04 Leverkusen
29' Doelpunt Bayer 04 Leverkusen Doelpunt L. Bailey met assist van K. Havertz Bayer 04 Leverkusen 0-1
32' Doelpunt RB Leipzig Doelpunt P. Schick met assist van C. Nkunku RB Leipzig 1-1
39' Gele kaart Bayer 04 Leverkusen Gele kaart voor J. Tah Bayer 04 Leverkusen
64' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel Aranguiz voor E. Palacios Bayer 04 Leverkusen
71' Wissel RB Leipzig Wissel Y. Poulsen voor T. Werner RB Leipzig
71' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel M. Diaby voor L. Bailey Bayer 04 Leverkusen
76' Wissel RB Leipzig Wissel A. Haidara voor C. Nkunku RB Leipzig
82' Wissel RB Leipzig Wissel H. Wolf voor P. Schick RB Leipzig
90' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel K. Bellarabi voor L. Alario Bayer 04 Leverkusen
93' Gele kaart Bayer 04 Leverkusen Gele kaart voor M. Diaby Bayer 04 Leverkusen
Video hoogtepunten en samenvatting Red Bull Leipzig - Bayer Leverkusen
Opstellingen Red Bull Leipzig - Bayer Leverkusen
De opstellingen van Red Bull Leipzig en Bayer Leverkusen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Red Bull Leipzig gaat aantreden in een 3-1-4-2 formatie en Bayer Leverkusen zal beginnen in een 3-4-3 opstelling.
Voorbeschouwing Red Bull Leipzig - Bayer Leverkusen

Red Bull Leipzig en Bayer Leverkusen treffen elkaar in de 24e speelronde van de Bundesliga van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Felix Zwayer en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Red Bull Leipzig en Bayer Leverkusen in de Bundesliga vond plaats op 5 oktober 2019 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 7 duels tussen beide ploegen is Red Bull Leipzig favoriet. De thuisploeg wist 4 keer te winnen, terwijl Bayer Leverkusen slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Red Bull Leipzig 4
Winst Bayer Leverkusen 1
Totaal 7

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Red Bull Leipzig op een 2e positie staat, terwijl we Bayer Leverkusen terugvinden op de 5e plaats.