Nabeschouwing Red Bull Leipzig - Hertha BSC (2-2) || Bundesliga 2019/2020

Woensdag 27 mei 2020 - 18:30 uur

In de Bundesliga 2019/2020 neemt Red Bull Leipzig het woensdag 27 mei 2020 om 18:30 uur in eigen huis op tegen Hertha BSC. De wedstrijd wordt gespeeld in Red Bull Arena in Leipzig.

Via de Red Bull Leipzig - Hertha BSC live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Red Bull Leipzig - Hertha BSC (2-2)

De Bundesliga 2019/2020 wedstrijd tussen Red Bull Leipzig en Hertha BSC geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 1-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 2-2 eindstand.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 9e minuut door M. Grujic, waarmee Hertha BSC met 0-1 de leiding nam. RB Leipzig kwam in de 24e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van L. Klostermann, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 63e minuut kreeg M. Halstenberg van RB Leipzig voor de tweede keer een gele kaart. Dat betekent dat de speler kon vertrekken en RB Leipzig de wedstrijd met een speler minder moest vervolgen.

In de 68e minuut was het RB Leipzig dat met 2-1 de leiding in de wedstrijd nam na een doelpunt van P. Schick. In de 82e minuut werd de stand op 2-2 gezet na een benutte penalty van Hertha BSC speler K. Piatek.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel tussen beide ploegen.

LIVE Red Bull Leipzig - Hertha BSC 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Red Bull Leipzig - Hertha BSC teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

9' Doelpunt Hertha BSC Doelpunt M. Grujic met assist van M. Plattenhardt Hertha BSC 0-1
11' Wissel Hertha BSC Wissel M. Mittelstadt voor M. Plattenhardt Hertha BSC
24' Doelpunt RB Leipzig Doelpunt L. Klostermann met assist van C. Nkunku RB Leipzig 1-1
42' Gele kaart Hertha BSC Gele kaart voor P. Pekarik Hertha BSC
49' Gele kaart RB Leipzig Gele kaart voor M. Halstenberg RB Leipzig
57' Gele kaart Hertha BSC Gele kaart voor J. Torunarigha Hertha BSC
58' Wissel RB Leipzig Wissel A. Lookman voor D. Olmo RB Leipzig
63' Tweede gele kaart RB Leipzig Tweede gele kaart voor M. Halstenberg RB Leipzig
66' Wissel RB Leipzig Wissel Angelino voor C. Nkunku RB Leipzig
68' Doelpunt RB Leipzig Doelpunt P. Schick met assist van T. Werner RB Leipzig 2-1
71' Wissel Hertha BSC Wissel J. Dilrosun voor D. Lukebakio Hertha BSC
71' Wissel Hertha BSC Wissel K. Piatek voor V. Darida Hertha BSC
77' Wissel Hertha BSC Wissel A. Maier voor P. Skjelbred Hertha BSC
78' Wissel Hertha BSC Wissel J. Ngankam voor V. Ibisevic Hertha BSC
79' Wissel RB Leipzig Wissel H. Wolf voor T. Werner RB Leipzig
79' Wissel RB Leipzig Wissel W. Orban voor P. Schick RB Leipzig
82' Penalty Hertha BSC Penalty K. Piatek Hertha BSC 2-2
94' Gele kaart Hertha BSC Gele kaart voor M. Cunha Hertha BSC
Video hoogtepunten en samenvatting Red Bull Leipzig - Hertha BSC
Opstellingen Red Bull Leipzig - Hertha BSC
De opstellingen van Red Bull Leipzig en Hertha BSC zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Red Bull Leipzig gaat aantreden in een 4-2-2-2 formatie en Hertha BSC zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Formatie 4-2-2-2
Voorbeschouwing Red Bull Leipzig - Hertha BSC

Red Bull Leipzig en Hertha BSC treffen elkaar in de 28e speelronde van de Bundesliga van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Bastian Dankert en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Red Bull Leipzig en Hertha BSC in de Bundesliga vond plaats op 9 november 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor Red Bull Leipzig. Op basis van de afgelopen 7 duels tussen beide ploegen is Red Bull Leipzig favoriet. De thuisploeg wist 6 keer te winnen, terwijl Hertha BSC slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Red Bull Leipzig 6
Winst Hertha BSC 1
Totaal 7

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Red Bull Leipzig op een 3e positie staat, terwijl we Hertha BSC terugvinden op de 11e plaats.