Nabeschouwing FC Groningen - PEC Zwolle (1-1) || Eredivisie 2021/2022

Vrijdag 3 december 2021 - 20:00 uur

In de Eredivisie 2021/2022 neemt FC Groningen het vrijdag 3 december 2021 om 20:00 uur in eigen huis op tegen PEC Zwolle. De wedstrijd wordt gespeeld in Euroborg in Groningen.

Via de FC Groningen - PEC Zwolle live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Groningen - PEC Zwolle (1-1)

De Eredivisie 2021/2022 wedstrijd tussen FC Groningen en PEC Zwolle geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 0-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 1-1 eindstand.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 14e minuut door M. De Wit, waarmee PEC Zwolle met 0-1 de leiding nam. Een ongelukkig eigen doelpunt van T. van den Belt zorgde ervoor dat FC Groningen op 1-1 kwam te staan in de 75e minuut.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

LIVE FC Groningen - PEC Zwolle 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Groningen - PEC Zwolle teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

14' Doelpunt PEC Zwolle Doelpunt M. De Wit met assist van T. van den Belt PEC Zwolle 0-1
29' Gele kaart PEC Zwolle Gele kaart voor G. Kastaneer PEC Zwolle
57' Gele kaart PEC Zwolle Gele kaart voor E. Reijnders PEC Zwolle
62' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor N. Kasanwirjo FC Groningen
73' Wissel PEC Zwolle Wissel S. Lagsir voor L. Adzic PEC Zwolle
75' Eigen doelpunt FC Groningen Eigen doelpunt T. van den Belt FC Groningen 1-1
80' Wissel FC Groningen Wissel R. Postema voor J. Larsen FC Groningen
81' Wissel FC Groningen Wissel P. Abraham voor D. Irandust FC Groningen
81' Wissel FC Groningen Wissel W. Dammers voor C. Ngonge FC Groningen
81' Wissel PEC Zwolle Wissel E. Mbinga voor G. Kastaneer PEC Zwolle
81' Wissel PEC Zwolle Wissel S. Tedic voor T. van den Belt PEC Zwolle
89' Gele kaart PEC Zwolle Gele kaart voor Y. Nakayama PEC Zwolle
90' Wissel FC Groningen Wissel D. van Kaam voor T. Suslov FC Groningen
95' Wissel FC Groningen Wissel B. Meijer voor M. Sverko FC Groningen
Video hoogtepunten en samenvatting FC Groningen - PEC Zwolle
Opstellingen FC Groningen - PEC Zwolle
De opstellingen van FC Groningen en PEC Zwolle zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Groningen gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en PEC Zwolle zal beginnen in een 3-4-1-2 opstelling.
Voorbeschouwing FC Groningen - PEC Zwolle

FC Groningen en PEC Zwolle treffen elkaar in de 15e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Richard Martens en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen FC Groningen en PEC Zwolle in de Eredivisie vond plaats op 16 mei 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor PEC Zwolle. Op basis van de afgelopen 18 duels tussen beide ploegen is FC Groningen favoriet. De thuisploeg wist 10 keer te winnen, terwijl PEC Zwolle slechts 7 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst FC Groningen 10
Winst PEC Zwolle 7
Totaal 18

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel FC Groningen op een 13e positie staat, terwijl we PEC Zwolle terugvinden op de 18e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is mistig.