Nabeschouwing Fortuna Sittard - Feyenoord (1-3) || Eredivisie 2021/2022

Zondag 1 mei 2022 - 16:45 uur

In de Eredivisie 2021/2022 neemt Fortuna Sittard het zondag 1 mei 2022 om 16:45 uur in eigen huis op tegen Feyenoord. De wedstrijd wordt gespeeld in Fortuna Sittard Stadion in Sittard.

Via de Fortuna Sittard - Feyenoord live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Fortuna Sittard - Feyenoord (1-3)

Het Eredivisie duel tussen Fortuna Sittard en Feyenoord is onder leiding van scheidsrechter Allard Lindhout geëindigd in een 1-3 overwinning voor Feyenoord. Na 45 minuten stond er een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 8e minuut door L. Geertruida, waarmee Feyenoord met 0-1 de leiding nam. Feyenoord kreeg via O. Kokcu in de 17e minuut de kans om voor zijn team te scoren, nadat arbiter Allard Lindhout de bal op de penaltystip had gelegd. De penalty werd echter gemist, waardoor de stand ongewijzigd bleef. In de 25e werd de voorsprong voor Feyenoord verdubbeld dankzij een doelpunt van L. Geertruida.

In de 52e minuut volgde een derde treffer van Feyenoord, waarmee R. Nelson zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette. Na 70 minuten deed Z. Flemming iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van Fortuna Sittard werd verkleind tot 1-3.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 1-3 winst voor Feyenoord.

LIVE Fortuna Sittard - Feyenoord 1-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Fortuna Sittard - Feyenoord teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

8' Doelpunt Feyenoord Doelpunt L. Geertruida met assist van O. Kokcu Feyenoord 0-1
17' Penalty gemist Feyenoord Penalty gemist O. Kokcu Feyenoord
25' Doelpunt Feyenoord Doelpunt L. Geertruida met assist van R. Nelson Feyenoord 0-2
34' Wissel Fortuna Sittard Wissel N. Lonwijk voor M. Angha Fortuna Sittard
46' Wissel Fortuna Sittard Wissel S. Baghdadi voor T. Noslin Fortuna Sittard
52' Doelpunt Feyenoord Doelpunt R. Nelson met assist van G. Til Feyenoord 0-3
57' Wissel Feyenoord Wissel B. Linssen voor C. Dessers Feyenoord
57' Wissel Feyenoord Wissel J. Hendrix voor O. Kokcu Feyenoord
57' Wissel Feyenoord Wissel P. Walemark voor L. Sinisterra Feyenoord
67' Wissel Feyenoord Wissel C. Bassett voor G. Til Feyenoord
70' Doelpunt Fortuna Sittard Doelpunt Z. Flemming met assist van M. Seuntjens Fortuna Sittard 1-3
75' Wissel Fortuna Sittard Wissel C. Benschop voor D. Duarte Fortuna Sittard
75' Wissel Fortuna Sittard Wissel A. Samaris voor R. Janssen Fortuna Sittard
85' Wissel Fortuna Sittard Wissel A. Ferati voor I. Pinto Fortuna Sittard
90' Wissel Feyenoord Wissel R. Hendriks voor M. Senesi Feyenoord
Video hoogtepunten en samenvatting Fortuna Sittard - Feyenoord
Opstellingen Fortuna Sittard - Feyenoord
De opstellingen van Fortuna Sittard en Feyenoord zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Fortuna Sittard gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Feyenoord zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Sjors Ultee
Voorbeschouwing Fortuna Sittard - Feyenoord

Fortuna Sittard en Feyenoord treffen elkaar in de 31e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Allard Lindhout en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Fortuna Sittard en Feyenoord in de Eredivisie vond plaats op 5 december 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Feyenoord. Op basis van de afgelopen 7 duels tussen beide teams is Feyenoord favoriet. 5 keer wist de ploeg van Fortuna Sittard te winnen, tegenover 2 winstpartijen voor Fortuna Sittard. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Fortuna Sittard 2
Winst Feyenoord 5
Totaal 7

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Fortuna Sittard op een 14e positie staat, terwijl we Feyenoord terugvinden op de 3e plaats.