Nabeschouwing Genk - Brondby (5-2) || Europa League 2018/2019

Donderdag 23 augustus 2018 - 20:30 uur

In de Europa League 2018/2019 neemt Genk het donderdag 23 augustus 2018 om 20:30 uur in eigen huis op tegen Brondby. De wedstrijd wordt gespeeld in Luminus Arena in Genk.

Via de Genk - Brondby live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Genk - Brondby (5-2)

Het Europa League duel tussen Genk en Brondby is onder leiding van scheidsrechter Andris Treimanis geëindigd in een 5-2 overwinning voor Genk. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 37e minuut door M. Samatta, waarmee Genk met 1-0 de leiding nam. Een penalty zorgde er later in de 46e minuut voor dat Genk via L. Trossard op 2-0 kwam te staan. In de 47e minuut wist Brøndby de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via H. Hermannsson.

Na 51 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat K. Wilczek de 2-2 maakte voor Brøndby. Genk leek geen genoegen te nemen met een gelijkspel en kwam na 55 minuten op voorsprong na een goal van M. Samatta: 3-2. Even later was het opnieuw M. Samatta die voor zijn team wist te scoren. Daarmee zette hij Genk op 4-2 in de 70e minuut. Namens Genk mocht L. Trossard in de 91e minuut het laatste doelpunt van de wedstrijd maken, die daarmee tekende voor de eindstand: 5-2.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Andris Treimanis bij een 5-2 eindstand in het voordeel van Genk.

LIVE Genk - Brondby 5-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Genk - Brondby teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

17' Gele kaart Genk Gele kaart voor M. Samatta Genk
37' Doelpunt Genk Doelpunt M. Samatta met assist van Pozuelo Genk 1-0
46' Penalty Genk Penalty L. Trossard Genk 2-0
47' Doelpunt Brøndby Doelpunt H. Hermannsson Brøndby 2-1
49' Gele kaart Genk Gele kaart voor J. Uronen Genk
51' Doelpunt Brøndby Doelpunt K. Wilczek met assist van A. Erceg Brøndby 2-2
55' Doelpunt Genk Doelpunt M. Samatta met assist van R. Malinovskiy Genk 3-2
69' Gele kaart Brøndby Gele kaart voor A. Erceg Brøndby
70' Doelpunt Genk Doelpunt M. Samatta Genk 4-2
72' Wissel Brøndby Wissel M. Uhre voor A. Erceg Brøndby
74' Wissel Genk Wissel J. Paintsil voor D. NDongala Genk
79' Wissel Brøndby Wissel S. Tibbling voor D. Kaiser Brøndby
89' Wissel Brøndby Wissel K. Fisker voor L. Christensen Brøndby
91' Doelpunt Genk Doelpunt L. Trossard met assist van J. Paintsil Genk 5-2
Video hoogtepunten en samenvatting Genk - Brondby
Opstellingen Genk - Brondby
De opstellingen van Genk en Brondby zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Genk gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Brondby zal beginnen in een 4-1-3-2 opstelling.