Nabeschouwing Red Bull Leipzig - Universitatea Craiova (3-1) || Europa League 2018/2019

Donderdag 9 augustus 2018 - 18:30 uur

In de Europa League 2018/2019 neemt Red Bull Leipzig het donderdag 9 augustus 2018 om 18:30 uur in eigen huis op tegen Universitatea Craiova. De wedstrijd wordt gespeeld in Red Bull Arena in Leipzig.

Via de Red Bull Leipzig - Universitatea Craiova live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Red Bull Leipzig - Universitatea Craiova (3-1)

Het Europa League duel tussen Red Bull Leipzig en Universitatea Craiova is onder leiding van scheidsrechter Pawel Gil geëindigd in een 3-1 overwinning voor Red Bull Leipzig. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 25e minuut door I. Konaté, waarmee RB Leipzig met 1-0 de leiding nam. RB Leipzig vergrootte in de 77e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Matheus Cunha op een 2-0 voorsprong kwam te staan. Richting het einde van de wedstrijd volgde een derde goal, nadat Y. Poulsen namens RB Leipzig het doel wist te vinden in de 88e minuut. Het bleek echter nog niet het laatste wapenfeit van deze wedstrijd.

Na 94 minuten deed I. Martic iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van CS U Craiova werd verkleind tot 3-1. Hiermee kon een nederlaag voor CS U Craiova echter niet meer worden voorkomen, want de ploeg wist hierna niet opnieuw tot scoren te komen.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor Red Bull Leipzig.

LIVE Red Bull Leipzig - Universitatea Craiova 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Red Bull Leipzig - Universitatea Craiova teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

25' Doelpunt RB Leipzig Doelpunt I. Konaté met assist van K. Kampl RB Leipzig 1-0
25' Wissel CS U Craiova Wissel R. P. Baicu voor V. Mihăilă CS U Craiova
30' Gele kaart RB Leipzig Gele kaart voor W. Orban RB Leipzig
61' Wissel RB Leipzig Wissel E. Forsberg voor W. Orban RB Leipzig
62' Wissel RB Leipzig Wissel M. Sabitzer voor Bruma RB Leipzig
75' Wissel RB Leipzig Wissel Y. Poulsen voor J. Augustin RB Leipzig
77' Doelpunt RB Leipzig Doelpunt Matheus Cunha met assist van Y. Poulsen RB Leipzig 2-0
79' Wissel CS U Craiova Wissel M. Fedele voor Tiago Ferreira CS U Craiova
85' Wissel CS U Craiova Wissel A. Burlacu voor A. Mitriță CS U Craiova
86' Gele kaart CS U Craiova Gele kaart voor R. Kelić CS U Craiova
88' Doelpunt RB Leipzig Doelpunt Y. Poulsen met assist van E. Forsberg RB Leipzig 3-0
94' Doelpunt CS U Craiova Doelpunt I. Martic CS U Craiova 3-1
Video hoogtepunten en samenvatting Red Bull Leipzig - Universitatea Craiova
Opstellingen Red Bull Leipzig - Universitatea Craiova

Voorbeschouwing Red Bull Leipzig - Universitatea Craiova

Red Bull Leipzig en Universitatea Craiova spelen tegen elkaar in seizoen 2018/2019 van de Europa League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Pawel Gil en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Red Bull Leipzig en Universitatea Craiova elkaar treffen in de Europa League.