Nabeschouwing Ajax - Spakenburg (7-0) || KNVB Beker 2019/2020

Woensdag 22 januari 2020 - 20:45 uur

In de KNVB Beker 2019/2020 neemt Ajax het woensdag 22 januari 2020 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Spakenburg. De wedstrijd wordt gespeeld in Johan Cruijff Arena in Amsterdam.

Via de Ajax - Spakenburg live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Ajax - Spakenburg (7-0)

Het KNVB Beker duel tussen Ajax en Spakenburg is onder leiding van scheidsrechter Richard Martens geëindigd in een 7-0 overwinning voor Ajax. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 3-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 7-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 18e minuut door S. de Jong, waarmee Ajax met 1-0 de leiding nam. Ajax vergrootte in de 42e minuut de voorsprong nadat het via een goal van S. de Jong op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 44e minuut volgde een derde treffer van Ajax, waarmee S. de Jong zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Ook na de derde treffer nam Ajax geen gas terug, waardoor in de 49e minuut de 4-0 volgde die op naam kwam van L. Traore. De 5-0 voor Ajax volgde even later in de 52e minuut nadat L. Traore namens zijn team opnieuw wist te scoren. In de 55e minuut was het D. Tadic van Ajax wiens naam op het scorebord kwam te staan, nadat deze de 6-0 scoorde. Namens Ajax mocht N. Unuvar in de 86e minuut het laatste doelpunt van de wedstrijd maken, die daarmee tekende voor de eindstand: 7-0.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Richard Martens bij een 7-0 eindstand in het voordeel van Ajax, dat daarmee een zeer ruime overwinning boekte.

LIVE Ajax - Spakenburg 7-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Ajax - Spakenburg teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

18' Doelpunt Ajax Doelpunt S. de Jong Ajax 1-0
42' Doelpunt Ajax Doelpunt S. de Jong met assist van D. Tadic Ajax 2-0
44' Doelpunt Ajax Doelpunt S. de Jong met assist van S. Dest Ajax 3-0
46' Wissel Spakenburg Wissel J. Beekhuis voor M. Ghaddari Spakenburg
49' Doelpunt Ajax Doelpunt L. Traore Ajax 4-0
52' Doelpunt Ajax Doelpunt L. Traore met assist van C. Eiting Ajax 5-0
52' Gele kaart Spakenburg Gele kaart voor T. van den Houten Spakenburg
55' Doelpunt Ajax Doelpunt D. Tadic met assist van L. Traore Ajax 6-0
60' Wissel Ajax Wissel K. Huntelaar voor D. Tadic Ajax
60' Wissel Spakenburg Wissel H. van Lopik voor N. Will Spakenburg
61' Wissel Ajax Wissel J. Ekkelenkamp voor R. Babel Ajax
72' Wissel Spakenburg Wissel R. Castien voor Y. Koelewijn Spakenburg
75' Wissel Ajax Wissel N. Unuvar voor S. de Jong Ajax
86' Penalty Ajax Penalty N. Unuvar Ajax 7-0
Video hoogtepunten en samenvatting Ajax - Spakenburg
Opstellingen Ajax - Spakenburg
De opstellingen van Ajax en Spakenburg zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Ajax gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Spakenburg zal beginnen in een 5-3-2 opstelling.
Formatie 5-3-2
Coach Eric Meijers
Voorbeschouwing Ajax - Spakenburg

Ajax en Spakenburg spelen tegen elkaar in seizoen 2019/2020 van de KNVB Beker. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Richard Martens en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Ajax en Spakenburg elkaar treffen in de KNVB Beker.