Nabeschouwing Nice - Lorient (2-1) || Ligue 1 2021/2022

Zondag 17 april 2022 - 13:00 uur

In de Ligue 1 2021/2022 neemt Nice het zondag 17 april 2022 om 13:00 uur in eigen huis op tegen Lorient. De wedstrijd wordt gespeeld in Allianz Riviera in Nice.

Via de Nice - Lorient live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Nice - Lorient (2-1)

Het Ligue 1 duel tussen Nice en Lorient is onder leiding van scheidsrechter Amaury Delerue geëindigd in een 2-1 overwinning voor Nice. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 54 minuten. A. Delort maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Nice vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. Lorient kwam in de 61e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van A. Lauriente, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 88e minuut zette A. Delort zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Nice de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Amaury Delerue, waardoor Nice dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Nice - Lorient 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Nice - Lorient teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

45' Gele kaart Nice Gele kaart voor F. Daniliuc Nice
46' Wissel Lorient Wissel Q. Boisgard voor S. Soumano Lorient
53' Gele kaart Lorient Gele kaart voor M. Jenz Lorient
54' Penalty Nice Penalty A. Delort Nice 1-0
61' Doelpunt Lorient Doelpunt A. Lauriente met assist van V. Le Goff Lorient 1-1
67' Wissel Lorient Wissel T. Monconduit voor T. Moffi Lorient
67' Wissel Lorient Wissel I. Kone voor M. Jenz Lorient
67' Wissel Nice Wissel K. Dolberg voor A. Gouiri Nice
67' Wissel Nice Wissel H. Boudaoui voor C. Stengs Nice
67' Wissel Nice Wissel M. Bard voor J. Amavi Nice
78' Gele kaart Nice Gele kaart voor K. Thuram Nice
78' Wissel Nice Wissel B. Brahimi voor J. Kluivert Nice
78' Wissel Nice Wissel M. Schneiderlin voor K. Thuram Nice
86' Wissel Lorient Wissel D. Ouattara voor A. Lauriente Lorient
88' Doelpunt Nice Doelpunt A. Delort met assist van K. Dolberg Nice 2-1
89' Wissel Lorient Wissel F. Lemoine voor B. Innocent Lorient
Video hoogtepunten en samenvatting Nice - Lorient
Opstellingen Nice - Lorient
De opstellingen van Nice en Lorient zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Nice gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Lorient zal beginnen in een 5-4-1 opstelling.
Coach Christophe Galtier
Formatie 5-4-1
Coach Christophe Pélissier
Voorbeschouwing Nice - Lorient

Nice en Lorient treffen elkaar in de 32e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Amaury Delerue en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Nice en Lorient in de Ligue 1 vond plaats op 22 september 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Lorient. Op basis van de afgelopen 25 duels tussen beide ploegen is Nice favoriet. De thuisploeg wist 11 keer te winnen, terwijl Lorient slechts 6 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 8 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Nice 11
Winst Lorient 6
Gelijkspel 8
Totaal 25

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Nice op een 6e positie staat, terwijl we Lorient terugvinden op de 16e plaats.