Nabeschouwing Köln - Bayer Leverkusen (2-0) || Bundesliga 2019/2020

Zaterdag 14 december 2019 - 15:30 uur

In de Bundesliga 2019/2020 neemt Köln het zaterdag 14 december 2019 om 15:30 uur in eigen huis op tegen Bayer Leverkusen. De wedstrijd wordt gespeeld in RheinEnergieStadion in Cologne.

Via de Köln - Bayer Leverkusen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Köln - Bayer Leverkusen (2-0)

Het Bundesliga duel tussen Köln en Bayer Leverkusen is onder leiding van scheidsrechter Manuel Gräfe geëindigd in een 2-0 overwinning voor Köln. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste opvallende moment van de wedstrijd was de rode kaart voor A. Dragovic van Bayer 04 Leverkusen. Na een tweede gele kaart te hebben gekregen moest deze in de 62e minuut het veld moest verlaten. De eerste goal viel pas in de tweede helft, na 73 minuten was het J. Cordoba die FC Köln op een 1-0 voorsprong zette. In de 78e minuut moest Bayer 04 Leverkusen verder met een man minder nadat L. Bailey een rode kaart had gekregen.

Er werd in de eerste helft verder niet meer gescoord, waardoor beide ploegen met een 2-0 tussenstand de rust in gingen. In de tweede helft vergrootte S. Bornauw de voorsprong door in de 84e minuut de 2-0 te scoren voor FC Köln.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd met 2-0 eindigde in een overwinning voor Köln.

LIVE Köln - Bayer Leverkusen 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Köln - Bayer Leverkusen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

39' Gele kaart FC Köln Gele kaart voor J. Thielmann FC Köln
41' Gele kaart Bayer 04 Leverkusen Gele kaart voor K. Havertz Bayer 04 Leverkusen
42' Gele kaart Bayer 04 Leverkusen Gele kaart voor A. Dragovic Bayer 04 Leverkusen
54' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel L. Bailey voor N. Amiri Bayer 04 Leverkusen
55' Wissel FC Köln Wissel J. Cordoba voor A. Modeste FC Köln
56' Wissel FC Köln Wissel M. Risse voor J. Thielmann FC Köln
62' Tweede gele kaart Bayer 04 Leverkusen Tweede gele kaart voor A. Dragovic Bayer 04 Leverkusen
66' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel P. Retsos voor K. Volland Bayer 04 Leverkusen
73' Doelpunt FC Köln Doelpunt J. Cordoba met assist van J. Hector FC Köln 1-0
78' Rode kaart Bayer 04 Leverkusen Rode kaart voor L. Bailey Bayer 04 Leverkusen
79' Gele kaart FC Köln Gele kaart voor K. Ehizibue FC Köln
82' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel K. Bellarabi voor M. Diaby Bayer 04 Leverkusen
84' Doelpunt FC Köln Doelpunt S. Bornauw met assist van M. Risse FC Köln 2-0
87' Wissel FC Köln Wissel L. Schaub voor M. Risse FC Köln
Video hoogtepunten en samenvatting Köln - Bayer Leverkusen
Opstellingen Köln - Bayer Leverkusen

Voorbeschouwing Köln - Bayer Leverkusen

Köln en Bayer Leverkusen treffen elkaar in de 15e speelronde van de Bundesliga van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Manuel Gräfe en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Köln en Bayer Leverkusen in de Bundesliga vond plaats op 18 maart 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Köln. Op basis van de afgelopen 18 duels tussen beide teams is Bayer Leverkusen favoriet. 10 keer wist de ploeg van Köln te winnen, tegenover 4 winstpartijen voor Köln. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Köln 4
Winst Bayer Leverkusen 10
Totaal 18

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Köln op een 18e positie staat, terwijl we Bayer Leverkusen terugvinden op de 6e plaats.