Nabeschouwing Birmingham City - Cardiff City (0-1) || Championship 2023/2024

Woensdag 10 april 2024 - 20:45 uur

In de Championship 2023/2024 neemt Birmingham City het woensdag 10 april 2024 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Cardiff City. De wedstrijd wordt gespeeld in St. Andrew's Stadium in Birmingham.

Via de Birmingham City - Cardiff City live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Birmingham City - Cardiff City (0-1)

Het Championship duel tussen Birmingham City en Cardiff City is onder leiding van scheidsrechter Samuel Allison geëindigd in een 0-1 overwinning voor Cardiff City. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-1 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 65e minuut door J. Bowler, waarmee Cardiff City met 0-1 de leiding nam. Uiteindelijk bleek dit één van de weinige hoogtepunten van de wedstrijd te zijn, want beide ploegen wisten maar moeizaam echt grote kansen te creëren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal, waardoor Cardiff City uiteindelijk een bescheiden 0-1 overwinning wist te boeken.

LIVE Birmingham City - Cardiff City 0-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Birmingham City - Cardiff City teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

46' Wissel Cardiff City Wissel R. Colwill voor Aaron Ramsey Cardiff City
47' Gele kaart Cardiff City Gele kaart voor P. Ng Cardiff City
54' Gele kaart Birmingham City Gele kaart voor Krystian Bielik Birmingham City
58' Gele kaart Cardiff City Gele kaart voor J. Bowler Cardiff City
65' Doelpunt Cardiff City Doelpunt J. Bowler met assist van R. Colwill Cardiff City 0-1
70' Wissel Birmingham City Wissel Cody Drameh voor Lee Buchanan Birmingham City
70' Wissel Birmingham City Wissel Keshi Anderson voor Koji Miyoshi Birmingham City
70' Wissel Birmingham City Wissel Alex Pritchard voor J. James Birmingham City
71' Wissel Cardiff City Wissel C. Ashford voor J. Bowler Cardiff City
72' Wissel Cardiff City Wissel F. Diédhiou voor Y. Meïté Cardiff City
73' Gele kaart Cardiff City Gele kaart voor J. Ralls Cardiff City
79' Wissel Birmingham City Wissel Scott Hogan voor Krystian Bielik Birmingham City
81' Wissel Cardiff City Wissel D. Turnbull voor J. Ralls Cardiff City
86' Wissel Birmingham City Wissel G. Gardner voor J. Bacuna Birmingham City
Video hoogtepunten en samenvatting Birmingham City - Cardiff City
Opstellingen Birmingham City - Cardiff City
De opstellingen van Birmingham City en Cardiff City zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Birmingham City gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Cardiff City zal beginnen in een 4-4-1-1 opstelling.
Voorbeschouwing Birmingham City - Cardiff City

Birmingham City en Cardiff City treffen elkaar in de 42e speelronde van de Championship van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Samuel Allison en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Birmingham City en Cardiff City in de Championship vond plaats op 13 december 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Birmingham City. Op basis van de afgelopen 25 duels tussen beide teams is Cardiff City favoriet. 11 keer wist de ploeg van Birmingham City te winnen, tegenover 5 winstpartijen voor Birmingham City. 9 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Birmingham City 5
Winst Cardiff City 11
Gelijkspel 9
Totaal 25

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Birmingham City op een 23e positie staat, terwijl we Cardiff City terugvinden op de 11e plaats.