Nabeschouwing Coventry City - Leeds United (2-1) || Championship 2023/2024

Zaterdag 6 april 2024 - 16:00 uur

In de Championship 2023/2024 neemt Coventry City het zaterdag 6 april 2024 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Leeds United. De wedstrijd wordt gespeeld in The Coventry Building Society Arena in Coventry.

Via de Coventry City - Leeds United live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Coventry City - Leeds United (2-1)

Het Championship duel tussen Coventry City en Leeds United is onder leiding van scheidsrechter Tom Nield geëindigd in een 2-1 overwinning voor Coventry City. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 9e minuut door Ellis Simms, waarmee Coventry City met 1-0 de leiding nam. Coventry City vergrootte in de 49e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Haji Wright op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 76e minuut wist Leeds United de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via Joël Piroe. Het bleek echter onvoldoende om een nederlaag te voorkomen, want Leeds United kwam hierna niet meer tot scoren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Tom Nield, waardoor Coventry City dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Coventry City - Leeds United 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Coventry City - Leeds United teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

8' Gele kaart Leeds United Gele kaart voor Ilia Gruev Leeds United
9' Doelpunt Coventry City Doelpunt Ellis Simms met assist van Liam Kitching Coventry City 1-0
46' Wissel Leeds United Wissel Connor Roberts voor Glen Kamara Leeds United
49' Doelpunt Coventry City Doelpunt Haji Wright met assist van Josh Eccles Coventry City 2-0
62' Gele kaart Coventry City Gele kaart voor Jake Bidwell Coventry City
66' Wissel Leeds United Wissel Mateo Joseph voor P. Bamford Leeds United
66' Wissel Coventry City Wissel Joel Latibeaudiere voor Kasey Palmer Coventry City
66' Wissel Leeds United Wissel Joël Piroe voor Ilia Gruev Leeds United
71' Gele kaart Coventry City Gele kaart voor Ben Sheaf Coventry City
76' Doelpunt Leeds United Doelpunt Joël Piroe Leeds United 2-1
77' Wissel Coventry City Wissel Victor Torp voor Callum OHare Coventry City
84' Wissel Leeds United Wissel W. Gnonto voor Daniel James Leeds United
88' Gele kaart Leeds United Gele kaart voor Ethan Ampadu Leeds United
88' Gele kaart Coventry City Gele kaart voor Ellis Simms Coventry City
89' Wissel Coventry City Wissel Jay Dasilva voor Haji Wright Coventry City
92' Gele kaart Coventry City Gele kaart voor Josh Eccles Coventry City
Video hoogtepunten en samenvatting Coventry City - Leeds United
Opstellingen Coventry City - Leeds United
De opstellingen van Coventry City en Leeds United zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Coventry City gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Leeds United zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.