Nabeschouwing Watford - Leeds United (2-2) || Championship 2023/2024

Vrijdag 29 maart 2024 - 21:00 uur



In de Championship 2023/2024 neemt Watford het vrijdag 29 maart 2024 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Leeds United. De wedstrijd wordt gespeeld in Vicarage Road in Watford.

Via de Watford - Leeds United live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Watford - Leeds United (2-2)

De Championship 2023/2024 wedstrijd tussen Watford en Leeds United geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 2-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 2-2 eindstand.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 31e minuut door Vakoun Bayo, waarmee Watford met 1-0 de leiding nam. Leeds United kwam in de 37e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van C. Summerville, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 44e minuut zette Emmanuel Dennis zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Watford de leiding in de wedstrijd nam.

In de slotfase van de wedstrijd viel dan toch nog de gelijkmaker voor Leeds United nadat Mateo Joseph in de 85e minuut wist te scoren en daarmee de stand op 2-2 zette. Uiteindelijk bleek dit het laatste doelpunt van de wedstrijd te zijn.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel tussen beide ploegen.

Wedstrijdstatistieken Watford - Leeds United
Goals
2
2
Balbezit
37%
63%
Schoten totaal
9
12
Schoten op doel
5
8
Aanvallen
83
101
Gevaarlijke aanvallen
38
47
Passes
320
555
Overtredingen
15
5
Buitenspel
2
1
Corners
8
5
Wissels
3
4
LIVE Watford - Leeds United 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Watford - Leeds United teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
31' Doelpunt Watford Doelpunt Vakoun Bayo Watford 1-0
37' Doelpunt Leeds United Doelpunt C. Summerville met assist van Glen Kamara Leeds United 1-1
44' Doelpunt Watford Doelpunt Emmanuel Dennis met assist van Edo Kayembe Watford 2-1
58' Wissel Watford Wissel Ismaël Koné voor Emmanuel Dennis Watford
64' Wissel Leeds United Wissel Junior Firpo voor L. Cooper Leeds United
74' Wissel Leeds United Wissel Joël Piroe voor G. Rutter Leeds United
80' Wissel Watford Wissel Tom Ince voor Y. Asprilla Watford
84' Wissel Leeds United Wissel Jaidon Anthony voor Sam Byram Leeds United
84' Wissel Leeds United Wissel Mateo Joseph voor Glen Kamara Leeds United
85' Doelpunt Leeds United Doelpunt Mateo Joseph Leeds United 2-2
90' Wissel Watford Wissel Mileta Rajovic voor Vakoun Bayo Watford
Video hoogtepunten en samenvatting Watford - Leeds United
Opstellingen Watford - Leeds United
De opstellingen van Watford en Leeds United zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Watford gaat aantreden in een 3-4-1-2 formatie en Leeds United zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Formatie 4-2-3-1
Coach Daniel Farke
Basiselftal Leeds United
# Speler Pos.
1 Illan Meslier K
22 Archie Gray V
14 Joe Rodon V
6 Liam Cooper V
25 Sam Byram V
24 Georginio Rutter M
10 Crysencio Summerville M
8 Glen Kamara M
4 Ethan Ampadu M
20 Daniel James M
9 Patrick Bamford A
Voorbeschouwing Watford - Leeds United

Watford en Leeds United treffen elkaar in de 39e speelronde van de Championship van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter David Webb en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Watford en Leeds United in de Championship vond plaats op 23 september 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Leeds United. Op basis van de afgelopen 14 duels tussen beide ploegen is Watford favoriet. De thuisploeg wist 6 keer te winnen, terwijl Leeds United slechts 4 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Watford 6
Winst Leeds United 4
Gelijkspel 4
Totaal 14

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Watford op een 14e positie staat, terwijl we Leeds United terugvinden op de 2e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
Watford - Leeds United Opstelling Watford Opstelling Leeds United Live Watford - Leeds United Live Watford - Leeds United kijken Watford - Leeds United kijken Live Watford - Leeds United stream Watford - Leeds United Fox Sports Nabeschouwing Watford - Leeds United Uitslag Watford - Leeds United Statistieken Watford - Leeds United Championship 2023/2024 Watford - Leeds United wedden Watford - Leeds United gokken Watford - Leeds United Unibet