Nabeschouwing FC Groningen - AZ (1-4) || Eredivisie 2016/2017

Woensdag 17 mei 2017 - 20:45 uur

In de Eredivisie 2016/2017 neemt FC Groningen het woensdag 17 mei 2017 om 20:45 uur in eigen huis op tegen AZ. De wedstrijd wordt gespeeld in Noordlease Stadion in Groningen.

Via de FC Groningen - AZ live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Groningen - AZ (1-4)

Het Eredivisie duel tussen FC Groningen en AZ is onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis geëindigd in een 1-4 overwinning voor AZ. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

In de 45e minuut dacht AZ op voorsprong te komen via een doelpunt van A. Jahanbakhsh. Helaas voor AZ werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 66e minuut was het AZ dat via W. Weghorst dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door scheidsrechter Bas Nijhuis. Jesper Drost dacht na 68 minuten te scoren voor FC Groningen, maar moest helaas constateren dat het doelpunt werd afgekeurd. In de 74e minuut scoorde AZ via C. Stengs, maar doordat het doelpunt werd afgekeurd bleef de score onveranderd. Na 92 minuten spelen wist AZ via W. Weghorst de bal in het doel te krijgen. De goal werd echter afgekeurd door scheidsrechter Bas Nijhuis.

Kort daarna blies scheidsrechter Bas Nijhuis voor de laatste keer deze wedstrijd op zijn fluit, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 1-4 eindresultaat.

LIVE FC Groningen - AZ 1-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Groningen - AZ teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

3' Gele kaart AZ Gele kaart voor R. Vlaar AZ
45' Doelpunt AZ Doelpunt A. Jahanbakhsh met assist van J. Svensson AZ
46' Wissel AZ Wissel C. Stengs voor A. Jahanbakhsh AZ
58' Wissel FC Groningen Wissel T. van Weert voor A. Sørloth FC Groningen
66' Doelpunt AZ Doelpunt W. Weghorst met assist van J. Svensson AZ
68' Doelpunt FC Groningen Doelpunt Jesper Drost FC Groningen
69' Wissel AZ Wissel D. dos Santos voor L. Garcia AZ
70' Wissel FC Groningen Wissel R. Baas voor S. Memišević FC Groningen
70' Wissel FC Groningen Wissel A. Hrustic voor B. Linssen FC Groningen
74' Doelpunt AZ Doelpunt C. Stengs met assist van J. van Overeem AZ
80' Wissel AZ Wissel P. Hatzidiakos voor D. Luckassen AZ
92' Doelpunt AZ Doelpunt W. Weghorst met assist van D. dos Santos AZ
90' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor J. Bacuna FC Groningen
Video hoogtepunten en samenvatting FC Groningen - AZ
Opstellingen FC Groningen - AZ
De opstellingen van FC Groningen en AZ zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Groningen gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en AZ zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.