Nabeschouwing NEC - AZ (2-1) || Eredivisie 2016/2017

Zondag 7 mei 2017 - 14:30 uur

NEC - AZ

In de Eredivisie 2016/2017 neemt NEC het zondag 7 mei 2017 om 14:30 uur in eigen huis op tegen AZ. De wedstrijd wordt gespeeld in Goffertstadion in Nijmegen.

Via de NEC - AZ live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing NEC - AZ (2-1)

Het Eredivisie duel tussen NEC en AZ is onder leiding van scheidsrechter Jochem Kamphuis geëindigd in een 2-1 overwinning voor NEC. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

In de 30e minuut dacht NEC op voorsprong te komen via een doelpunt van J. von Haacke. Helaas voor NEC werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 43e minuut was het AZ dat via A. Jahanbakhsh dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door scheidsrechter Jochem Kamphuis. In de 60e minuut moest AZ verder met een man minder nadat R. Haps een rode kaart had gekregen. Het lukte NEC in het restant van de wedstrijd echter niet om hiervan te profiteren, want na de rode kaart werd er door beide ploegen niet meer gescoord. In de 88e minuut scoorde NEC via T. Awoniyi, maar doordat het doelpunt werd afgekeurd bleef de score onveranderd.

Kort daarna blies scheidsrechter Jochem Kamphuis voor de laatste keer deze wedstrijd op zijn fluit, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 2-1 eindresultaat.

LIVE NEC - AZ 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd NEC - AZ teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

30' Doelpunt NEC Doelpunt J. von Haacke met assist van A. Messaoud NEC
43' Doelpunt AZ Doelpunt A. Jahanbakhsh AZ
46' Wissel AZ Wissel B. Rienstra voor R. van Eijden AZ
46' Wissel AZ Wissel I. Bel Hassani voor J. van Overeem AZ
50' Gele kaart AZ Gele kaart voor S. Wuytens AZ
59' Wissel NEC Wissel F. Kadioglu voor K. Mayi NEC
60' Rode kaart AZ Rode kaart voor R. Haps AZ
63' Gele kaart NEC Gele kaart voor A. Groeneveld NEC
64' Wissel AZ Wissel T. Ouwejan voor L. Garcia AZ
82' Gele kaart AZ Gele kaart voor A. Jahanbakhsh AZ
83' Wissel NEC Wissel T. Awoniyi voor W. Golla NEC
86' Wissel NEC Wissel S. Mauk voor J. von Haacke NEC
88' Doelpunt NEC Doelpunt T. Awoniyi met assist van L. Burnet NEC
89' Gele kaart NEC Gele kaart voor T. Awoniyi NEC
Video hoogtepunten en samenvatting NEC - AZ
Opstellingen NEC - AZ
De opstellingen van NEC en AZ zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat NEC gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en AZ zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing NEC - AZ

NEC en AZ treffen elkaar in de 33e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2016/2017. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jochem Kamphuis en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen NEC en AZ in de Eredivisie vond plaats op 28 augustus 2016 en dat duel eindigde in een overwinning voor AZ. Op basis van de afgelopen 21 duels tussen beide teams is AZ favoriet. 10 keer wist de ploeg van NEC te winnen, tegenover 5 winstpartijen voor NEC. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.