Nabeschouwing PEC Zwolle - SC Heerenveen (2-1) || Eredivisie 2016/2017

Zondag 7 mei 2017 - 14:30 uur

In de Eredivisie 2016/2017 neemt PEC Zwolle het zondag 7 mei 2017 om 14:30 uur in eigen huis op tegen SC Heerenveen. De wedstrijd wordt gespeeld in MAC³PARK Stadion in Zwolle.

Via de PEC Zwolle - SC Heerenveen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing PEC Zwolle - SC Heerenveen (2-1)

Het Eredivisie duel tussen PEC Zwolle en SC Heerenveen is onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis geëindigd in een 2-1 overwinning voor PEC Zwolle. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste opvallende moment in de wedstrijd was een rode kaart voor O. Bouy in de 18e minuut, waardoor PEC Zwolle met een man minder kwam te staan. In de 29e minuut was het PEC Zwolle dat via D. Holla dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door scheidsrechter Bas Nijhuis. Q. Menig dacht na 47 minuten te scoren voor PEC Zwolle, maar moest helaas constateren dat het doelpunt werd afgekeurd. In de 95e minuut scoorde SC Heerenveen via R. Ghoochannejhad, maar doordat het doelpunt werd afgekeurd bleef de score onveranderd.

Kort daarna blies scheidsrechter Bas Nijhuis voor de laatste keer deze wedstrijd op zijn fluit, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 2-1 eindresultaat.

LIVE PEC Zwolle - SC Heerenveen 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd PEC Zwolle - SC Heerenveen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

18' Rode kaart PEC Zwolle Rode kaart voor O. Bouy PEC Zwolle
28' Gele kaart SC Heerenveen Gele kaart voor S. Marzo SC Heerenveen
28' Wissel PEC Zwolle Wissel Q. Menig voor N. Brock-Madsen PEC Zwolle
29' Doelpunt PEC Zwolle Doelpunt D. Holla PEC Zwolle
46' Wissel SC Heerenveen Wissel H. Veerman voor P. van Amersfoort SC Heerenveen
47' Doelpunt PEC Zwolle Doelpunt Q. Menig met assist van D. Warmerdam PEC Zwolle
58' Wissel SC Heerenveen Wissel S. Schaars voor W. Faes SC Heerenveen
58' Wissel SC Heerenveen Wissel L. Slagveer voor S. Marzo SC Heerenveen
62' Gele kaart SC Heerenveen Gele kaart voor S. Larsson SC Heerenveen
70' Gele kaart PEC Zwolle Gele kaart voor Y. Mokhtar PEC Zwolle
73' Wissel PEC Zwolle Wissel B. Schenkeveld voor K. Ehizibue PEC Zwolle
79' Wissel PEC Zwolle Wissel E. Israelsson voor Y. Mokhtar PEC Zwolle
95' Doelpunt SC Heerenveen Doelpunt R. Ghoochannejhad met assist van L. Bijker SC Heerenveen
93' Gele kaart PEC Zwolle Gele kaart voor D. Holla PEC Zwolle
94' Gele kaart PEC Zwolle Gele kaart voor Q. Menig PEC Zwolle
Video hoogtepunten en samenvatting PEC Zwolle - SC Heerenveen
Opstellingen PEC Zwolle - SC Heerenveen
De opstellingen van PEC Zwolle en SC Heerenveen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat PEC Zwolle gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en SC Heerenveen zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.