Nabeschouwing FC Utrecht - AZ (3-0) (4-3 na strafschoppen) || Eredivisie 2016/2017

Zondag 28 mei 2017 - 12:30 uur

In de Eredivisie 2016/2017 neemt FC Utrecht het zondag 28 mei 2017 om 12:30 uur in eigen huis op tegen AZ. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion Galgenwaard in Utrecht.

Via de FC Utrecht - AZ live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Utrecht - AZ (3-0) (4-3 na strafschoppen)

Het Eredivisie duel tussen FC Utrecht en AZ is onder leiding van scheidsrechter Paulus van Boekel geëindigd in een overwinning voor FC Utrecht. Er moesten strafschoppen aan te pas komen om een winnaar te bepalen. Na de reguliere speeltijd was de stand 3-0 en ook na verlenging kwam er geen winnaar uit de bus. Uiteindelijk bleek FC Utrecht het meest scherp tijdens de strafschoppenserie, die door de ploeg met 4-3 gewonnen werd.

In de 12e minuut dacht FC Utrecht op voorsprong te komen via een doelpunt van W. Janssen. Helaas voor FC Utrecht werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 28e minuut was het FC Utrecht dat via S. Haller dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door scheidsrechter Paulus van Boekel. In de 67e minuut kreeg D. Luckassen van AZ voor de tweede keer een gele kaart. Dat betekent dat de speler kon vertrekken en AZ de wedstrijd met een speler minder moest vervolgen. In de 82e minuut scoorde FC Utrecht via G. Kerk, maar doordat het doelpunt werd afgekeurd bleef de score onveranderd.

Ook de verlenging zorgde uiteindelijk niet voor een winnaar, waardoor er strafschoppen genomen moesten worden. Uiteindelijk resulteerde dit in een 4-3 score in het voordeel van FC Utrecht, die daarmee de overwinning mocht claimen.

LIVE FC Utrecht - AZ 3-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Utrecht - AZ teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

12' Doelpunt FC Utrecht Doelpunt W. Janssen FC Utrecht
17' Gele kaart FC Utrecht Gele kaart voor W. Janssen FC Utrecht
22' Gele kaart AZ Gele kaart voor W. Weghorst AZ
28' Doelpunt FC Utrecht Doelpunt S. Haller FC Utrecht
34' Gele kaart AZ Gele kaart voor D. Luckassen AZ
52' Wissel FC Utrecht Wissel M. van der Maarel voor G. Troupée FC Utrecht
56' Wissel AZ Wissel B. Rienstra voor M. Seuntjens AZ
58' Gele kaart AZ Gele kaart voor D. dos Santos AZ
64' Wissel AZ Wissel F. Friday voor W. Weghorst AZ
67' Tweede gele kaart AZ Tweede gele kaart voor D. Luckassen AZ
70' Wissel AZ Wissel P. Hatzidiakos voor C. Stengs AZ
73' Wissel FC Utrecht Wissel N. Barazite voor E. Braafheid FC Utrecht
82' Doelpunt FC Utrecht Doelpunt G. Kerk FC Utrecht
89' Wissel FC Utrecht Wissel A. Ludwig voor Y. Ayoub FC Utrecht
96' Gele kaart AZ Gele kaart voor T. Krul AZ
109' Gele kaart FC Utrecht Gele kaart voor A. Ludwig FC Utrecht
Video hoogtepunten en samenvatting FC Utrecht - AZ
Opstellingen FC Utrecht - AZ
De opstellingen van FC Utrecht en AZ zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Utrecht gaat aantreden in een 4-3-1-2 formatie en AZ zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.