Nabeschouwing Ajax - Excelsior (4-1) || Eredivisie 2010/2011

Zondag 24 april 2011 - 14:30 uur

In de Eredivisie 2010/2011 neemt Ajax het zondag 24 april 2011 om 14:30 uur in eigen huis op tegen Excelsior. De wedstrijd wordt gespeeld in Amsterdam ArenA in Amsterdam.

Via de Ajax - Excelsior live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Ajax - Excelsior (4-1)

Het Eredivisie duel tussen Ajax en Excelsior is geëindigd in een 4-1 overwinning voor Ajax. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

In de 13e minuut dacht Ajax op voorsprong te komen via een doelpunt van L. Ebecilio. Helaas voor Ajax werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 55e minuut was het Excelsior dat via D. Bovenberg dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door de scheidsrechter. C. Eriksen dacht na 71 minuten te scoren voor Ajax, maar moest helaas constateren dat het doelpunt werd afgekeurd. In de 79e minuut scoorde Ajax via L. Ebecilio, maar doordat het doelpunt werd afgekeurd bleef de score onveranderd. Na 90 minuten spelen wist Ajax via S. de Jong de bal in het doel te krijgen. De goal werd echter afgekeurd door de scheidsrechter.

Kort daarna blies de scheidsrechter voor de laatste keer deze wedstrijd op zijn fluit, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 4-1 eindresultaat.

Wedstrijdstatistieken Ajax - Excelsior
4
1
LIVE Ajax - Excelsior 4-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Ajax - Excelsior teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

12' Gele kaart Excelsior Gele kaart voor W. Gudde Excelsior
13' Doelpunt Ajax Doelpunt L. Ebecilio Ajax
34' Wissel Excelsior Wissel N. Lagouireh voor G. Fernandez Excelsior
41' Gele kaart Ajax Gele kaart voor N. Boilesen Ajax
54' Gele kaart Ajax Gele kaart voor J. Vertonghen Ajax
55' Doelpunt Excelsior Doelpunt D. Bovenberg met assist van R. Koolwijk Excelsior
66' Wissel Ajax Wissel D. de Zeeuw voor M. El Hamdaoui Ajax
71' Doelpunt Ajax Doelpunt C. Eriksen met assist van G. van der Wiel Ajax
71' Wissel Ajax Wissel D. Blind voor N. Boilesen Ajax
72' Gele kaart Excelsior Gele kaart voor R. Koolwijk Excelsior
76' Wissel Excelsior Wissel J. Clasie voor W. Gudde Excelsior
77' Gele kaart Ajax Gele kaart voor V. Anita Ajax
79' Doelpunt Ajax Doelpunt L. Ebecilio met assist van M. Sulejmani Ajax
81' Gele kaart Ajax Gele kaart voor D. de Zeeuw Ajax
84' Wissel Ajax Wissel D. Cvitanich voor L. Ebecilio Ajax
84' Wissel Excelsior Wissel B. Baltes voor R. Koolwijk Excelsior
90' Doelpunt Ajax Doelpunt S. de Jong Ajax
Video hoogtepunten en samenvatting Ajax - Excelsior
Opstellingen Ajax - Excelsior

Voorbeschouwing Ajax - Excelsior

Ajax en Excelsior treffen elkaar in de 32e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2010/2011.

De vorige ontmoeting tussen Ajax en Excelsior in de Eredivisie vond plaats op 24 oktober 2010 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 5 duels tussen beide ploegen is Ajax favoriet. De thuisploeg wist 2 keer te winnen, terwijl Excelsior slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.