Nabeschouwing Ajax - FC Groningen (3-0) || Eredivisie 2009/2010

Zondag 28 maart 2010 - 15:30 uur

In de Eredivisie 2009/2010 neemt Ajax het zondag 28 maart 2010 om 15:30 uur in eigen huis op tegen FC Groningen. De wedstrijd wordt gespeeld in Amsterdam ArenA in Amsterdam.

Via de Ajax - FC Groningen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Ajax - FC Groningen (3-0)

Het Eredivisie duel tussen Ajax en FC Groningen is geëindigd in een 3-0 overwinning voor Ajax. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

In de 38e minuut dacht Ajax op voorsprong te komen via een doelpunt van J. Vertonghen. Helaas voor Ajax werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 67e minuut was het Ajax dat via S. de Jong dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door de scheidsrechter. J. Vertonghen dacht na 81 minuten te scoren voor Ajax, maar moest helaas constateren dat het doelpunt werd afgekeurd.

Aan het einde van de tweede helft zat er voor de scheidsrechter niets anders op dan voor de laatste keer af te fluiten, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 3-0 eindstand.

Wedstrijdstatistieken Ajax - FC Groningen
3
0
LIVE Ajax - FC Groningen 3-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Ajax - FC Groningen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

34' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor G. Sankoh FC Groningen
38' Doelpunt Ajax Doelpunt J. Vertonghen Ajax
66' Wissel Ajax Wissel C. Eriksen voor D. Rommedahl Ajax
67' Doelpunt Ajax Doelpunt S. de Jong Ajax
75' Wissel FC Groningen Wissel T. Hiariej voor D. Blind FC Groningen
78' Wissel Ajax Wissel Gabri voor D. de Zeeuw Ajax
78' Wissel FC Groningen Wissel T. Sparv voor G. Lovre FC Groningen
78' Wissel FC Groningen Wissel N. Pedersen voor O. Ajilore FC Groningen
81' Doelpunt Ajax Doelpunt J. Vertonghen Ajax
83' Wissel Ajax Wissel N. Lodeiro voor V. Anita Ajax
Video hoogtepunten en samenvatting Ajax - FC Groningen
Opstellingen Ajax - FC Groningen
De opstellingen van Ajax en FC Groningen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.