Nabeschouwing Ajax - FC Twente (3-0) || Eredivisie 2009/2010

Zondag 7 februari 2010 - 16:30 uur

In de Eredivisie 2009/2010 neemt Ajax het zondag 7 februari 2010 om 16:30 uur in eigen huis op tegen FC Twente. De wedstrijd wordt gespeeld in Amsterdam ArenA in Amsterdam.

Via de Ajax - FC Twente live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Ajax - FC Twente (3-0)

Het Eredivisie duel tussen Ajax en FC Twente is geëindigd in een 3-0 overwinning voor Ajax. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

In de 22e minuut dacht Ajax op voorsprong te komen via een doelpunt van D. de Zeeuw. Helaas voor Ajax werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 44e minuut was het Ajax dat via M. Pantelic dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door de scheidsrechter. D. Rommedahl dacht na 75 minuten te scoren voor Ajax, maar moest helaas constateren dat het doelpunt werd afgekeurd.

Aan het einde van de tweede helft zat er voor de scheidsrechter niets anders op dan voor de laatste keer af te fluiten, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 3-0 eindstand.

Wedstrijdstatistieken Ajax - FC Twente
3
0
LIVE Ajax - FC Twente 3-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Ajax - FC Twente teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

16' Gele kaart FC Twente Gele kaart voor D. Tiendalli FC Twente
21' Gele kaart Ajax Gele kaart voor D. de Zeeuw Ajax
22' Doelpunt Ajax Doelpunt D. de Zeeuw Ajax
44' Doelpunt Ajax Doelpunt M. Pantelic Ajax
46' Wissel FC Twente Wissel C. Paauwe voor S. Boschker FC Twente
63' Gele kaart FC Twente Gele kaart voor W. Brama FC Twente
64' Wissel Ajax Wissel Gabri voor D. de Zeeuw Ajax
66' Gele kaart FC Twente Gele kaart voor T. Janssen FC Twente
68' Wissel Ajax Wissel D. Rommedahl voor U. Emanuelson Ajax
75' Doelpunt Ajax Doelpunt D. Rommedahl Ajax
76' Wissel FC Twente Wissel C. Tioté voor T. Janssen FC Twente
78' Wissel FC Twente Wissel N. Kuiper voor R. Stam FC Twente
83' Wissel Ajax Wissel N. Lodeiro voor M. Pantelic Ajax
92' Gele kaart Ajax Gele kaart voor J. Vertonghen Ajax
Video hoogtepunten en samenvatting Ajax - FC Twente
Opstellingen Ajax - FC Twente
De opstellingen van Ajax en FC Twente zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Wissels FC Twente
16
18 Cheik Ismaël Tioté
3 Nicky Kuiper
Voorbeschouwing Ajax - FC Twente

Ajax en FC Twente treffen elkaar in de 11e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2009/2010.

De vorige ontmoeting tussen Ajax en FC Twente in de Eredivisie vond plaats op 8 november 2009 en dat duel eindigde in een overwinning voor FC Twente. Op basis van de afgelopen 11 duels tussen beide ploegen is Ajax favoriet. De thuisploeg wist 5 keer te winnen, terwijl FC Twente slechts 3 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.