Nabeschouwing Ajax - FC Utrecht (4-0) || Eredivisie 2009/2010

Zondag 28 februari 2010 - 12:30 uur

In de Eredivisie 2009/2010 neemt Ajax het zondag 28 februari 2010 om 12:30 uur in eigen huis op tegen FC Utrecht. De wedstrijd wordt gespeeld in Amsterdam ArenA in Amsterdam.

Via de Ajax - FC Utrecht live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Ajax - FC Utrecht (4-0)

Het Eredivisie duel tussen Ajax en FC Utrecht is geëindigd in een 4-0 overwinning voor Ajax. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste opvallende moment in de wedstrijd was een rode kaart voor J. Wuytens in de 33e minuut, waardoor FC Utrecht met een man minder kwam te staan. In de 43e minuut was het Ajax dat via L. Suárez dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door de scheidsrechter. G. van der Wiel dacht na 66 minuten te scoren voor Ajax, maar moest helaas constateren dat het doelpunt werd afgekeurd. In de 68e minuut scoorde Ajax via L. Suárez, maar doordat het doelpunt werd afgekeurd bleef de score onveranderd. Na 88 minuten spelen wist Ajax via D. Rommedahl de bal in het doel te krijgen. De goal werd echter afgekeurd door de scheidsrechter.

Kort daarna blies de scheidsrechter voor de laatste keer deze wedstrijd op zijn fluit, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 4-0 eindresultaat.

Wedstrijdstatistieken Ajax - FC Utrecht
4
0
LIVE Ajax - FC Utrecht 4-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Ajax - FC Utrecht teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

16' Gele kaart FC Utrecht Gele kaart voor S. Keller FC Utrecht
33' Rode kaart FC Utrecht Rode kaart voor J. Wuytens FC Utrecht
38' Wissel FC Utrecht Wissel F. Dickoh voor B. Maguire FC Utrecht
43' Doelpunt Ajax Doelpunt L. Suárez Ajax
46' Wissel Ajax Wissel U. Emanuelson voor V. Anita Ajax
46' Wissel Ajax Wissel D. Rommedahl voor M. Pantelic Ajax
54' Wissel FC Utrecht Wissel K. van Mierlo voor G. Nijholt FC Utrecht
66' Doelpunt Ajax Doelpunt G. van der Wiel Ajax
67' Wissel FC Utrecht Wissel L. George voor J. Lensky FC Utrecht
68' Doelpunt Ajax Doelpunt L. Suárez Ajax
72' Wissel Ajax Wissel N. Lodeiro voor C. Eriksen Ajax
83' Gele kaart Ajax Gele kaart voor L. Suárez Ajax
88' Doelpunt Ajax Doelpunt D. Rommedahl Ajax
Video hoogtepunten en samenvatting Ajax - FC Utrecht
Opstellingen Ajax - FC Utrecht
De opstellingen van Ajax en FC Utrecht zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Wissels FC Utrecht
5 Francis Dickoh
26 Ken van Mierlo
21 Leroy George
Voorbeschouwing Ajax - FC Utrecht

Ajax en FC Utrecht treffen elkaar in de 9e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2009/2010.

De vorige ontmoeting tussen Ajax en FC Utrecht in de Eredivisie vond plaats op 6 december 2009 en dat duel eindigde in een overwinning voor FC Utrecht. Op basis van de afgelopen 9 duels tussen beide ploegen is Ajax favoriet. De thuisploeg wist 5 keer te winnen, terwijl FC Utrecht slechts 3 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.