Nabeschouwing Ajax - Willem II (4-0) || Eredivisie 2009/2010

Zaterdag 17 oktober 2009 - 18:45 uur

In de Eredivisie 2009/2010 neemt Ajax het zaterdag 17 oktober 2009 om 18:45 uur in eigen huis op tegen Willem II. De wedstrijd wordt gespeeld in Amsterdam ArenA in Amsterdam.

Via de Ajax - Willem II live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Ajax - Willem II (4-0)

Het Eredivisie duel tussen Ajax en Willem II is geëindigd in een 4-0 overwinning voor Ajax. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

In de 45e minuut dacht Ajax op voorsprong te komen via een doelpunt van E. Enoh. Helaas voor Ajax werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 64e minuut was het Ajax dat via M. Sulejmani dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door de scheidsrechter. In de 80e minuut kreeg Leonardo Veloso van Willem II voor de tweede keer een gele kaart. Dat betekent dat de speler kon vertrekken en Willem II de wedstrijd met een speler minder moest vervolgen. In de 82e minuut scoorde Ajax via M. Pantelic, maar doordat het doelpunt werd afgekeurd bleef de score onveranderd. Na 90 minuten spelen wist Ajax via L. Suárez de bal in het doel te krijgen. De goal werd echter afgekeurd door de scheidsrechter.

Kort daarna blies de scheidsrechter voor de laatste keer deze wedstrijd op zijn fluit, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 4-0 eindresultaat.

Wedstrijdstatistieken Ajax - Willem II
4
0
LIVE Ajax - Willem II 4-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Ajax - Willem II teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

23' Gele kaart Ajax Gele kaart voor J. Vertonghen Ajax
28' Gele kaart Willem II Gele kaart voor F. Demouge Willem II
45' Doelpunt Ajax Doelpunt E. Enoh Ajax
52' Gele kaart Willem II Gele kaart voor A. Swinkels Willem II
59' Wissel Willem II Wissel J. Waalkens voor G. Sheotahul Willem II
61' Wissel Ajax Wissel M. Sulejmani voor D. Rommedahl Ajax
64' Doelpunt Ajax Doelpunt M. Sulejmani Ajax
67' Gele kaart Willem II Gele kaart voor Leonardo Veloso Willem II
67' Wissel Ajax Wissel Gabri voor E. Enoh Ajax
80' Tweede gele kaart Willem II Tweede gele kaart voor Leonardo Veloso Willem II
82' Doelpunt Ajax Doelpunt M. Pantelic Ajax
83' Wissel Ajax Wissel K. Bakircioglü voor I. Aissati Ajax
90' Doelpunt Ajax Doelpunt L. Suárez Ajax
Video hoogtepunten en samenvatting Ajax - Willem II
Opstellingen Ajax - Willem II
De opstellingen van Ajax en Willem II zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Voorbeschouwing Ajax - Willem II

Ajax en Willem II treffen elkaar in de 23e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2009/2010.

De vorige ontmoeting tussen Ajax en Willem II in de Eredivisie vond plaats op 12 april 2009 en dat duel eindigde in een overwinning voor Ajax. Op basis van de afgelopen 8 duels tussen beide ploegen is Ajax favoriet. De thuisploeg wist 7 keer te winnen, terwijl Willem II slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.