Nabeschouwing AZ - Ajax (2-4) || Eredivisie 2009/2010

Zondag 25 oktober 2009 - 13:30 uur

AZ - Ajax

In de Eredivisie 2009/2010 neemt AZ het zondag 25 oktober 2009 om 13:30 uur in eigen huis op tegen Ajax.

Via de AZ - Ajax live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing AZ - Ajax (2-4)

Het Eredivisie duel tussen AZ en Ajax is geëindigd in een 2-4 overwinning voor Ajax. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

In de 28e minuut dacht AZ op voorsprong te komen via een doelpunt van M. El Hamdaoui. Helaas voor AZ werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 57e minuut was het Ajax dat via U. Emanuelson dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door de scheidsrechter. L. Suárez dacht na 58 minuten te scoren voor Ajax, maar moest helaas constateren dat het doelpunt werd afgekeurd. In de 65e minuut scoorde Ajax via G. van der Wiel, maar doordat het doelpunt werd afgekeurd bleef de score onveranderd. Na 91 minuten spelen wist Ajax via L. Suárez de bal in het doel te krijgen. De goal werd echter afgekeurd door de scheidsrechter. In de 92e minuut scoorde G. Pellè namens AZ. De scheidsrechter besloot echter om het doelpunt ongeldig te verklaren, waardoor de stand op het scorebord onveranderd bleef.

Kort daarna blies de scheidsrechter voor de laatste keer deze wedstrijd op zijn fluit, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 2-4 eindresultaat.

Wedstrijdstatistieken AZ - Ajax
2
4
LIVE AZ - Ajax 2-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd AZ - Ajax teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

15' Gele kaart AZ Gele kaart voor K. Jaliens AZ
28' Doelpunt AZ Doelpunt M. El Hamdaoui AZ
46' Wissel Ajax Wissel Gabri voor M. Pantelic Ajax
57' Doelpunt Ajax Doelpunt U. Emanuelson Ajax
58' Doelpunt Ajax Doelpunt L. Suárez Ajax
60' Wissel AZ Wissel G. Pellè voor B. Holman AZ
65' Doelpunt Ajax Doelpunt G. van der Wiel Ajax
68' Gele kaart AZ Gele kaart voor G. Swerts AZ
72' Wissel AZ Wissel J. Lens voor M. Martens AZ
79' Wissel AZ Wissel R. Elm voor M. Dembélé AZ
84' Gele kaart AZ Gele kaart voor H. Moreno AZ
91' Doelpunt Ajax Doelpunt L. Suárez Ajax
92' Doelpunt AZ Doelpunt G. Pellè AZ
Video hoogtepunten en samenvatting AZ - Ajax
Opstellingen AZ - Ajax
De opstellingen van AZ en Ajax zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Voorbeschouwing AZ - Ajax

AZ en Ajax treffen elkaar in de 21e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2009/2010.

De vorige ontmoeting tussen AZ en Ajax in de Eredivisie vond plaats op 26 april 2009 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 10 duels tussen beide teams is Ajax favoriet. 4 keer wist de ploeg van AZ te winnen, tegenover 3 winstpartijen voor AZ. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.