Nabeschouwing AZ - Heracles (3-2) || Eredivisie 2009/2010

Zaterdag 27 maart 2010 - 19:45 uur

In de Eredivisie 2009/2010 neemt AZ het zaterdag 27 maart 2010 om 19:45 uur in eigen huis op tegen Heracles.

Via de AZ - Heracles live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing AZ - Heracles (3-2)

Het Eredivisie duel tussen AZ en Heracles is geëindigd in een 3-2 overwinning voor AZ. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

In de 40e minuut dacht AZ op voorsprong te komen via een doelpunt van J. Lens. Helaas voor AZ werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 64e minuut was het AZ dat via J. Lens dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door de scheidsrechter. D. Douglas dacht na 72 minuten te scoren voor Heracles Almelo, maar moest helaas constateren dat het doelpunt werd afgekeurd. In de 79e minuut scoorde Heracles Almelo via S. Armenteros, maar doordat het doelpunt werd afgekeurd bleef de score onveranderd. Na 84 minuten spelen wist AZ via J. Lens de bal in het doel te krijgen. De goal werd echter afgekeurd door de scheidsrechter.

Aan het einde van de tweede helft zat er voor de scheidsrechter niets anders op dan voor de laatste keer af te fluiten, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 3-2 eindstand.

Wedstrijdstatistieken AZ - Heracles
3
2
LIVE AZ - Heracles 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd AZ - Heracles teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

40' Doelpunt AZ Doelpunt J. Lens AZ
59' Wissel AZ Wissel R. Klavan voor M. Dembélé AZ
64' Doelpunt AZ Doelpunt J. Lens AZ
67' Wissel Heracles Almelo Wissel M. Fledderus voor Everton Heracles Almelo
67' Wissel Heracles Almelo Wissel S. Armenteros voor M. Vejinovic Heracles Almelo
72' Doelpunt Heracles Almelo Doelpunt D. Douglas Heracles Almelo
76' Gele kaart AZ Gele kaart voor H. Moreno AZ
79' Doelpunt Heracles Almelo Doelpunt S. Armenteros Heracles Almelo
84' Doelpunt AZ Doelpunt J. Lens AZ
86' Wissel AZ Wissel B. Holman voor J. Lens AZ
90' Wissel AZ Wissel N. van der Velden voor M. El Hamdaoui AZ
Video hoogtepunten en samenvatting AZ - Heracles
Opstellingen AZ - Heracles
De opstellingen van AZ en Heracles zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Voorbeschouwing AZ - Heracles

AZ en Heracles treffen elkaar in de 6e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2009/2010.

De vorige ontmoeting tussen AZ en Heracles in de Eredivisie vond plaats op 1 augustus 2009 en dat duel eindigde in een overwinning voor Heracles. Op basis van de afgelopen 9 duels tussen beide ploegen is AZ favoriet. De thuisploeg wist 5 keer te winnen, terwijl Heracles slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.