Nabeschouwing AZ - NEC (0-1) || Eredivisie 2009/2010

Zaterdag 19 september 2009 - 20:47 uur

AZ - NEC

In de Eredivisie 2009/2010 neemt AZ het zaterdag 19 september 2009 om 20:47 uur in eigen huis op tegen NEC.

Via de AZ - NEC live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing AZ - NEC (0-1)

Het Eredivisie duel tussen AZ en NEC is geëindigd in een 0-1 overwinning voor NEC. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-1 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

In de 87e minuut dacht NEC op voorsprong te komen via een doelpunt van L. Davids. Helaas voor NEC werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef.

Kort daarna blies de scheidsrechter voor de laatste keer deze wedstrijd op zijn fluit, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 0-1 eindresultaat.

Wedstrijdstatistieken AZ - NEC
LIVE AZ - NEC 0-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd AZ - NEC teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

39' Gele kaart AZ Gele kaart voor K. Jaliens AZ
44' Gele kaart AZ Gele kaart voor B. Holman AZ
46' Wissel AZ Wissel G. Pellè voor B. Holman AZ
49' Gele kaart NEC Gele kaart voor Dominiqui NEC
66' Wissel AZ Wissel J. Lens voor M. Dembélé AZ
72' Wissel AZ Wissel R. Elm voor M. Martens AZ
73' Wissel NEC Wissel J. Goossens voor M. El Kabir NEC
87' Doelpunt NEC Doelpunt L. Davids NEC
88' Wissel NEC Wissel R. Worm voor E. Fejzullahu NEC
90' Wissel NEC Wissel P. Pothuizen voor Dominiqui NEC
Video hoogtepunten en samenvatting AZ - NEC
Opstellingen AZ - NEC
De opstellingen van AZ en NEC zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Wissels NEC
20 John Goossens
7
6
Voorbeschouwing AZ - NEC

AZ en NEC treffen elkaar in de 25e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2009/2010.

De vorige ontmoeting tussen AZ en NEC in de Eredivisie vond plaats op 8 maart 2009 en dat duel eindigde in een overwinning voor AZ. Op basis van de afgelopen 8 duels tussen beide ploegen is AZ favoriet. De thuisploeg wist 6 keer te winnen, terwijl NEC slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.