Nabeschouwing AZ - RKC Waalwijk (6-2) || Eredivisie 2009/2010

Zaterdag 13 maart 2010 - 19:45 uur

In de Eredivisie 2009/2010 neemt AZ het zaterdag 13 maart 2010 om 19:45 uur in eigen huis op tegen RKC Waalwijk.

Via de AZ - RKC Waalwijk live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing AZ - RKC Waalwijk (6-2)

Het Eredivisie duel tussen AZ en RKC Waalwijk is geëindigd in een 6-2 overwinning voor AZ. Na 45 minuten stond er een 4-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 6-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Er gebeurde gelijk al veel in het eerste kwartier. In de 1e minuut dacht AZ op voorsprong te komen via een doelpunt van M. El Hamdaoui. Helaas voor AZ werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 8e minuut was het RKC Waalwijk dat via B. De Ceulaer dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door de scheidsrechter. M. Dembélé dacht na 9 minuten te scoren voor AZ, maar moest helaas constateren dat het doelpunt werd afgekeurd. In de 21e minuut scoorde AZ via H. Moreno, maar doordat het doelpunt werd afgekeurd bleef de score onveranderd. Na 35 minuten spelen wist AZ via M. El Hamdaoui de bal in het doel te krijgen. De goal werd echter afgekeurd door de scheidsrechter. In de 71e minuut scoorde J. Lens namens AZ. De scheidsrechter besloot echter om het doelpunt ongeldig te verklaren, waardoor de stand op het scorebord onveranderd bleef. In de 74e minuut leek M. El Hamdaoui te scoren voor AZ, maar helaas voor hen werd het doelpunt afgekeurd door de arbiter. In de 91e minuut leek D. Boerrigter te scoren voor RKC Waalwijk, maar de scheidsrechter besloot het doelpunt af te keuren.

Kort daarna blies de scheidsrechter voor de laatste keer deze wedstrijd op zijn fluit, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 6-2 eindresultaat.

Wedstrijdstatistieken AZ - RKC Waalwijk
6
2
LIVE AZ - RKC Waalwijk 6-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd AZ - RKC Waalwijk teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

1' Doelpunt AZ Doelpunt M. El Hamdaoui AZ
8' Doelpunt RKC Waalwijk Doelpunt B. De Ceulaer RKC Waalwijk
9' Doelpunt AZ Doelpunt M. Dembélé AZ
21' Doelpunt AZ Doelpunt H. Moreno AZ
35' Doelpunt AZ Doelpunt M. El Hamdaoui AZ
46' Wissel RKC Waalwijk Wissel G. Lifondja voor G. Luirink RKC Waalwijk
71' Doelpunt AZ Doelpunt J. Lens AZ
71' Wissel RKC Waalwijk Wissel R. Berger voor K. Agustien RKC Waalwijk
74' Doelpunt AZ Doelpunt M. El Hamdaoui AZ
78' Wissel AZ Wissel B. Holman voor M. Martens AZ
78' Wissel AZ Wissel K. Jaliens voor D. Mendes da Silva AZ
78' Wissel RKC Waalwijk Wissel Toni Varela voor A. Di Gregorio RKC Waalwijk
84' Wissel AZ Wissel C. Ortiz voor R. Elm AZ
91' Doelpunt RKC Waalwijk Doelpunt D. Boerrigter RKC Waalwijk
Video hoogtepunten en samenvatting AZ - RKC Waalwijk
Opstellingen AZ - RKC Waalwijk
De opstellingen van AZ en RKC Waalwijk zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Wissels RKC Waalwijk
21 Gérard Lifondja
10
12
Voorbeschouwing AZ - RKC Waalwijk

AZ en RKC Waalwijk treffen elkaar in de 7e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2009/2010.

De vorige ontmoeting tussen AZ en RKC Waalwijk in de Eredivisie vond plaats op 15 augustus 2009 en dat duel eindigde in een overwinning voor AZ. Op basis van de afgelopen 5 duels tussen beide ploegen is AZ favoriet. De thuisploeg wist 5 keer te winnen, terwijl RKC Waalwijk slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.