Nabeschouwing AZ - SC Heerenveen (4-1) || Eredivisie 2009/2010

Zaterdag 6 maart 2010 - 18:45 uur

In de Eredivisie 2009/2010 neemt AZ het zaterdag 6 maart 2010 om 18:45 uur in eigen huis op tegen SC Heerenveen.

Via de AZ - SC Heerenveen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing AZ - SC Heerenveen (4-1)

Het Eredivisie duel tussen AZ en SC Heerenveen is geëindigd in een 4-1 overwinning voor AZ. Na 45 minuten stond er een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

In de 20e minuut dacht SC Heerenveen op voorsprong te komen via een doelpunt van F. Duricic. Helaas voor SC Heerenveen werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 22e minuut was het AZ dat via M. Martens dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door de scheidsrechter. M. El Hamdaoui dacht na 35 minuten te scoren voor AZ, maar moest helaas constateren dat het doelpunt werd afgekeurd. In de 68e minuut scoorde AZ via J. Lens, maar doordat het doelpunt werd afgekeurd bleef de score onveranderd. Na 90 minuten spelen wist AZ via B. Holman de bal in het doel te krijgen. De goal werd echter afgekeurd door de scheidsrechter.

Kort daarna blies de scheidsrechter voor de laatste keer deze wedstrijd op zijn fluit, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 4-1 eindresultaat.

Wedstrijdstatistieken AZ - SC Heerenveen
4
1
LIVE AZ - SC Heerenveen 4-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd AZ - SC Heerenveen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

20' Doelpunt SC Heerenveen Doelpunt F. Duricic SC Heerenveen
21' Gele kaart SC Heerenveen Gele kaart voor F. Duricic SC Heerenveen
22' Doelpunt AZ Doelpunt M. Martens AZ
25' Gele kaart AZ Gele kaart voor S. Schaars AZ
35' Doelpunt AZ Doelpunt M. El Hamdaoui AZ
46' Wissel SC Heerenveen Wissel Paulo Henrique voor G. Sibon SC Heerenveen
66' Wissel SC Heerenveen Wissel O. Assaidi voor M. Väyrynen SC Heerenveen
68' Doelpunt AZ Doelpunt J. Lens AZ
78' Wissel SC Heerenveen Wissel M. Papadopulos voor R. Beerens SC Heerenveen
87' Wissel AZ Wissel B. Holman voor J. Lens AZ
90' Doelpunt AZ Doelpunt B. Holman AZ
Video hoogtepunten en samenvatting AZ - SC Heerenveen
Opstellingen AZ - SC Heerenveen
De opstellingen van AZ en SC Heerenveen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Wissels SC Heerenveen
12 Paulo Henrique Carneiro Filho
22 Oussama Assaidi
11 Michal Papadopulos
Voorbeschouwing AZ - SC Heerenveen

AZ en SC Heerenveen treffen elkaar in de 9e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2009/2010.

De vorige ontmoeting tussen AZ en SC Heerenveen in de Eredivisie vond plaats op 23 augustus 2009 en dat duel eindigde in een overwinning voor AZ. Op basis van de afgelopen 9 duels tussen beide ploegen is AZ favoriet. De thuisploeg wist 6 keer te winnen, terwijl SC Heerenveen slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.