Nabeschouwing AZ - Vitesse (1-2) || Eredivisie 2009/2010

Vrijdag 4 december 2009 - 20:45 uur

In de Eredivisie 2009/2010 neemt AZ het vrijdag 4 december 2009 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Vitesse.

Via de AZ - Vitesse live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing AZ - Vitesse (1-2)

Het Eredivisie duel tussen AZ en Vitesse is geëindigd in een 1-2 overwinning voor Vitesse. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

In de 9e minuut dacht AZ op voorsprong te komen via een doelpunt van M. Dembélé. Helaas voor AZ werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 50e minuut was het Vitesse dat via L. Nilsson dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door de scheidsrechter. D. Stevanovic dacht na 59 minuten te scoren voor Vitesse, maar moest helaas constateren dat het doelpunt werd afgekeurd.

In de 79e minuut werd M. Dembélé van AZ met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor AZ het restant van de wedstrijd met een man minder moest vervolgen. In de 79e minuut werd D. Stevanovic van Vitesse met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor AZ met een speler minder het resterende gedeelte van de wedstrijd moest vervolgen.

Aan het einde van de tweede helft zat er voor de scheidsrechter niets anders op dan voor de laatste keer af te fluiten, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 1-2 eindstand.

Wedstrijdstatistieken AZ - Vitesse
1
2
LIVE AZ - Vitesse 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd AZ - Vitesse teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

9' Doelpunt AZ Doelpunt M. Dembélé AZ
46' Wissel AZ Wissel R. Klavan voor H. Moreno AZ
48' Gele kaart Vitesse Gele kaart voor R. Molhoek Vitesse
50' Doelpunt Vitesse Doelpunt L. Nilsson Vitesse
58' Wissel AZ Wissel M. El Hamdaoui voor R. Elm AZ
59' Doelpunt Vitesse Doelpunt D. Stevanovic Vitesse
68' Wissel AZ Wissel M. Martens voor S. Schaars AZ
79' Rode kaart AZ Rode kaart voor M. Dembélé AZ
79' Rode kaart Vitesse Rode kaart voor D. Stevanovic Vitesse
85' Wissel Vitesse Wissel A. Büttner voor R. Molhoek Vitesse
93' Wissel Vitesse Wissel N. Hofs voor L. Nilsson Vitesse
Video hoogtepunten en samenvatting AZ - Vitesse
Opstellingen AZ - Vitesse
De opstellingen van AZ en Vitesse zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Voorbeschouwing AZ - Vitesse

AZ en Vitesse treffen elkaar in de 17e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2009/2010.

De vorige ontmoeting tussen AZ en Vitesse in de Eredivisie vond plaats op 18 april 2009 en dat duel eindigde in een overwinning voor Vitesse. Op basis van de afgelopen 8 duels tussen beide ploegen is AZ favoriet. De thuisploeg wist 4 keer te winnen, terwijl Vitesse slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.