Nabeschouwing FC Groningen - AZ (2-0) || Eredivisie 2010/2011

Zondag 12 december 2010 - 14:30 uur

In de Eredivisie 2010/2011 neemt FC Groningen het zondag 12 december 2010 om 14:30 uur in eigen huis op tegen AZ. De wedstrijd wordt gespeeld in Euroborg in Groningen.

Via de FC Groningen - AZ live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Groningen - AZ (2-0)

Het Eredivisie duel tussen FC Groningen en AZ is geëindigd in een 2-0 overwinning voor FC Groningen. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

In de 11e minuut dacht FC Groningen op voorsprong te komen via een doelpunt van T. Matavž. Helaas voor FC Groningen werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 77e minuut moest T. Sparv van het veld vertrekken nadat de scheidsrechter een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest FC Groningen verder met een speler minder. In de 89e minuut kreeg H. Moreno van AZ voor de tweede keer een gele kaart. Dat betekent dat de speler kon vertrekken en AZ de wedstrijd met een speler minder moest vervolgen. In de 92e minuut scoorde FC Groningen via T. Matavž, maar doordat het doelpunt werd afgekeurd bleef de score onveranderd.

Kort daarna blies de scheidsrechter voor de laatste keer deze wedstrijd op zijn fluit, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 2-0 eindresultaat.

Wedstrijdstatistieken FC Groningen - AZ
2
0
LIVE FC Groningen - AZ 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Groningen - AZ teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

11' Doelpunt FC Groningen Doelpunt T. Matavž met assist van D. Tadić FC Groningen
16' Gele kaart AZ Gele kaart voor D. Marcellis AZ
61' Gele kaart AZ Gele kaart voor G. Pellè AZ
63' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor D. Holla FC Groningen
63' Wissel FC Groningen Wissel T. Hiariej voor D. Lachman FC Groningen
71' Wissel FC Groningen Wissel O. Ajilore voor Gonzalo García FC Groningen
77' Rode kaart FC Groningen Rode kaart voor T. Sparv FC Groningen
79' Wissel AZ Wissel J. Gudmundsson voor M. Martens AZ
79' Wissel AZ Wissel K. Sigþórsson voor R. Elm AZ
84' Wissel FC Groningen Wissel J. Veldmate voor P. Andersson FC Groningen
84' Wissel AZ Wissel S. Poulsen voor N. Viergever AZ
87' Gele kaart AZ Gele kaart voor H. Moreno AZ
89' Tweede gele kaart AZ Tweede gele kaart voor H. Moreno AZ
92' Doelpunt FC Groningen Doelpunt T. Matavž met assist van F. Stenman FC Groningen
Video hoogtepunten en samenvatting FC Groningen - AZ
Opstellingen FC Groningen - AZ
De opstellingen van FC Groningen en AZ zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Voorbeschouwing FC Groningen - AZ

FC Groningen en AZ treffen elkaar in de 18e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2010/2011.

De vorige ontmoeting tussen FC Groningen en AZ in de Eredivisie vond plaats op 14 augustus 2010 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 13 duels tussen beide teams is AZ favoriet. 5 keer wist de ploeg van FC Groningen te winnen, tegenover 3 winstpartijen voor FC Groningen. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.