Nabeschouwing FC Groningen - AZ (0-1) || Eredivisie 2009/2010

Zaterdag 31 oktober 2009 - 20:45 uur



In de Eredivisie 2009/2010 neemt FC Groningen het zaterdag 31 oktober 2009 om 20:45 uur in eigen huis op tegen AZ. De wedstrijd wordt gespeeld in Euroborg in Groningen.

Via de FC Groningen - AZ live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Groningen - AZ (0-1)

Het Eredivisie duel tussen FC Groningen en AZ is geëindigd in een 0-1 overwinning voor AZ. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-1 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

In de 85e minuut dacht AZ op voorsprong te komen via een doelpunt van J. Lens. Helaas voor AZ werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef.

Aan het einde van de tweede helft zat er voor de scheidsrechter niets anders op dan voor de laatste keer af te fluiten, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 0-1 eindstand.

Wedstrijdstatistieken FC Groningen - AZ
LIVE FC Groningen - AZ 0-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Groningen - AZ teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
32' Gele kaart AZ Gele kaart voor B. Holman AZ
41' Gele kaart AZ Gele kaart voor G. Pellè AZ
50' Gele kaart AZ Gele kaart voor S. Schaars AZ
63' Gele kaart AZ Gele kaart voor M. Martens AZ
74' Wissel FC Groningen Wissel T. Matavz voor T. Enevoldsen FC Groningen
77' Wissel AZ Wissel P. Wernbloom voor M. Martens AZ
80' Wissel FC Groningen Wissel D. Menting voor M. Nordstrand FC Groningen
80' Wissel AZ Wissel J. Lens voor G. Pellè AZ
82' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor D. Menting FC Groningen
85' Doelpunt AZ Doelpunt J. Lens AZ
87' Wissel AZ Wissel R. Klavan voor B. Holman AZ
93' Gele kaart AZ Gele kaart voor S. Romero AZ
Video hoogtepunten en samenvatting FC Groningen - AZ
Opstellingen FC Groningen - AZ
De opstellingen van FC Groningen en AZ zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Basiselftal FC Groningen
# Speler Pos.
26
5 Fredrik Stenman
3 Gibril Sankoh
2
7 Andreas Granqvist
13
23 Thomas Enevoldsen
10
15
43 Leandro Bacuna
9 Morten Nordstrand
Wissels FC Groningen
# Speler Pos.
11 Tim Matavž
51 Danny Menting
Voorbeschouwing FC Groningen - AZ

FC Groningen en AZ treffen elkaar in de 21e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2009/2010.

De vorige ontmoeting tussen FC Groningen en AZ in de Eredivisie vond plaats op 28 februari 2009 en dat duel eindigde in een overwinning voor AZ. Op basis van de afgelopen 10 duels tussen beide teams is AZ favoriet. 4 keer wist de ploeg van FC Groningen te winnen, tegenover 2 winstpartijen voor FC Groningen. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst FC Groningen 2
Winst AZ 4
Gelijkspel 4
Totaal 10
Tags
FC Groningen - AZ Opstelling FC Groningen Opstelling AZ Live FC Groningen - AZ Live FC Groningen - AZ kijken FC Groningen - AZ kijken Live FC Groningen - AZ stream FC Groningen - AZ Fox Sports Nabeschouwing FC Groningen - AZ Uitslag FC Groningen - AZ Statistieken FC Groningen - AZ Eredivisie 2009/2010 FC Groningen - AZ wedden FC Groningen - AZ gokken FC Groningen - AZ Unibet