Nabeschouwing FC Groningen - NEC (2-2) || Eredivisie 2009/2010

Zondag 29 november 2009 - 14:30 uur



In de Eredivisie 2009/2010 neemt FC Groningen het zondag 29 november 2009 om 14:30 uur in eigen huis op tegen NEC. De wedstrijd wordt gespeeld in Euroborg in Groningen.

Via de FC Groningen - NEC live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Groningen - NEC (2-2)

De Eredivisie 2009/2010 wedstrijd tussen FC Groningen en NEC geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 1-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 2-2 eindstand.

In de 7e minuut dacht FC Groningen op voorsprong te komen via een doelpunt van T. Matavz. Helaas voor FC Groningen werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 33e minuut was het NEC dat via B. Vleminckx dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door de scheidsrechter. Y. El-Akchaoui dacht na 66 minuten te scoren voor NEC, maar moest helaas constateren dat het doelpunt werd afgekeurd. In de 89e minuut scoorde FC Groningen via N. Pedersen, maar doordat het doelpunt werd afgekeurd bleef de score onveranderd.

Kort daarna blies de scheidsrechter voor de laatste keer deze wedstrijd op zijn fluit, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 2-2 eindresultaat.

Wedstrijdstatistieken FC Groningen - NEC
Goals
2
2
LIVE FC Groningen - NEC 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Groningen - NEC teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
6' Wissel FC Groningen Wissel M. Zonneveld voor S. De Roover FC Groningen
7' Doelpunt FC Groningen Doelpunt T. Matavz FC Groningen
33' Doelpunt NEC Doelpunt B. Vleminckx NEC
45' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor T. Hiariej FC Groningen
46' Wissel FC Groningen Wissel N. Pedersen voor T. Matavz FC Groningen
63' Wissel NEC Wissel M. Burgzorg voor N. Wellenberg NEC
65' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor B. van Loo FC Groningen
66' Penalty NEC Penalty Y. El-Akchaoui NEC
67' Gele kaart NEC Gele kaart voor E. Fejzullahu NEC
70' Wissel FC Groningen Wissel Gonzalo García voor M. Jansen FC Groningen
75' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor M. Zonneveld FC Groningen
85' Gele kaart NEC Gele kaart voor P. Pothuizen NEC
86' Wissel NEC Wissel Dominiqui voor E. Fejzullahu NEC
89' Doelpunt FC Groningen Doelpunt N. Pedersen FC Groningen
Video hoogtepunten en samenvatting FC Groningen - NEC
Opstellingen FC Groningen - NEC
De opstellingen van FC Groningen en NEC zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Basiselftal FC Groningen
# Speler Pos.
1
4
3 Gibril Sankoh
2
24 Tom Hiariej
21 Danny Holla
13
23 Thomas Enevoldsen
10
43 Leandro Bacuna
11 Tim Matavž
Wissels FC Groningen
# Speler Pos.
6 Mike Zonneveld
14 Nicklas Pedersen
18 Gonzalo Manuel García García
Wissels NEC
# Speler Pos.
19 Mitchell Burgzorg
4
Voorbeschouwing FC Groningen - NEC

FC Groningen en NEC treffen elkaar in de 18e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2009/2010.

De vorige ontmoeting tussen FC Groningen en NEC in de Eredivisie vond plaats op 4 februari 2009 en dat duel eindigde in een overwinning voor FC Groningen. Op basis van de afgelopen 10 duels tussen beide ploegen is FC Groningen favoriet. De thuisploeg wist 4 keer te winnen, terwijl NEC slechts 3 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst FC Groningen 4
Winst NEC 3
Gelijkspel 3
Totaal 10
Tags
FC Groningen - NEC Opstelling FC Groningen Opstelling NEC Live FC Groningen - NEC Live FC Groningen - NEC kijken FC Groningen - NEC kijken Live FC Groningen - NEC stream FC Groningen - NEC Fox Sports Nabeschouwing FC Groningen - NEC Uitslag FC Groningen - NEC Statistieken FC Groningen - NEC Eredivisie 2009/2010 FC Groningen - NEC wedden FC Groningen - NEC gokken FC Groningen - NEC Unibet