Nabeschouwing FC Utrecht - Ajax (2-0) || Eredivisie 2009/2010

Zondag 6 december 2009 - 12:30 uur

In de Eredivisie 2009/2010 neemt FC Utrecht het zondag 6 december 2009 om 12:30 uur in eigen huis op tegen Ajax.

Via de FC Utrecht - Ajax live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Utrecht - Ajax (2-0)

Het Eredivisie duel tussen FC Utrecht en Ajax is geëindigd in een 2-0 overwinning voor FC Utrecht. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

In de 48e minuut dacht FC Utrecht op voorsprong te komen via een doelpunt van J. Mulenga. Helaas voor FC Utrecht werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 66e minuut was het FC Utrecht dat via J. Wuytens dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door de scheidsrechter. In de 74e minuut kreeg V. Anita van Ajax voor de tweede keer een gele kaart. Dat betekent dat de speler kon vertrekken en Ajax de wedstrijd met een speler minder moest vervolgen.

Aan het einde van de tweede helft zat er voor de scheidsrechter niets anders op dan voor de laatste keer af te fluiten, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 2-0 eindstand.

Wedstrijdstatistieken FC Utrecht - Ajax
2
0
LIVE FC Utrecht - Ajax 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Utrecht - Ajax teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

27' Gele kaart Ajax Gele kaart voor V. Anita Ajax
31' Gele kaart Ajax Gele kaart voor T. Alderweireld Ajax
48' Doelpunt FC Utrecht Doelpunt J. Mulenga FC Utrecht
55' Wissel Ajax Wissel D. Rommedahl voor U. Emanuelson Ajax
60' Gele kaart FC Utrecht Gele kaart voor M. Silberbauer FC Utrecht
64' Gele kaart Ajax Gele kaart voor E. Enoh Ajax
65' Wissel Ajax Wissel M. Donald voor I. Aissati Ajax
66' Doelpunt FC Utrecht Doelpunt J. Wuytens FC Utrecht
70' Wissel Ajax Wissel M. Sulejmani voor M. Pantelic Ajax
73' Wissel FC Utrecht Wissel K. van Mierlo voor J. Lensky FC Utrecht
74' Tweede gele kaart Ajax Tweede gele kaart voor V. Anita Ajax
84' Wissel FC Utrecht Wissel G. Van Dijk voor G. Nijholt FC Utrecht
87' Gele kaart Ajax Gele kaart voor L. Suárez Ajax
93' Wissel FC Utrecht Wissel L. George voor D. Mertens FC Utrecht
Video hoogtepunten en samenvatting FC Utrecht - Ajax
Opstellingen FC Utrecht - Ajax
De opstellingen van FC Utrecht en Ajax zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Wissels FC Utrecht
26 Ken van Mierlo
6
21 Leroy George
Voorbeschouwing FC Utrecht - Ajax

FC Utrecht en Ajax treffen elkaar in de 17e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2009/2010.

De vorige ontmoeting tussen FC Utrecht en Ajax in de Eredivisie vond plaats op 1 maart 2009 en dat duel eindigde in een overwinning voor Ajax. Op basis van de afgelopen 8 duels tussen beide teams is Ajax favoriet. 5 keer wist de ploeg van FC Utrecht te winnen, tegenover 2 winstpartijen voor FC Utrecht. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.