Nabeschouwing Heracles - FC Groningen (4-3) || Eredivisie 2009/2010

Zaterdag 6 februari 2010 - 20:45 uur

In de Eredivisie 2009/2010 neemt Heracles het zaterdag 6 februari 2010 om 20:45 uur in eigen huis op tegen FC Groningen. De wedstrijd wordt gespeeld in Polman Stadion in Almelo.

Via de Heracles - FC Groningen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Heracles - FC Groningen (4-3)

Het Eredivisie duel tussen Heracles en FC Groningen is geëindigd in een 4-3 overwinning voor Heracles. Na 45 minuten stond er een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-3 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

In de 36e minuut dacht FC Groningen op voorsprong te komen via een doelpunt van T. Enevoldsen. Helaas voor FC Groningen werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 41e minuut was het FC Groningen dat via T. Enevoldsen dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door de scheidsrechter. B. Dost dacht na 46 minuten te scoren voor Heracles Almelo, maar moest helaas constateren dat het doelpunt werd afgekeurd. In de 50e minuut scoorde FC Groningen via M. Nordstrand, maar doordat het doelpunt werd afgekeurd bleef de score onveranderd. In de 60e minuut werd G. Sankoh van FC Groningen met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor FC Groningen met een speler minder het resterende gedeelte van de wedstrijd moest vervolgen. Na 65 minuten werd opnieuw een speler van het veld gestuurd nadat L. Bacuna zijn tweede gele kaart van de wedstrijd ontving. In de 72e minuut leek B. Dost te scoren voor Heracles Almelo, maar helaas voor hen werd het doelpunt afgekeurd door de arbiter. In de 76e minuut leek W. Overtoom te scoren voor Heracles Almelo, maar de scheidsrechter besloot het doelpunt af te keuren. In de 89e minuut leek B. Maertens te scoren voor Heracles Almelo, maar de scheidsrechter besloot het doelpunt af te keuren.

Kort daarna blies de scheidsrechter voor de laatste keer deze wedstrijd op zijn fluit, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 4-3 eindresultaat.

Wedstrijdstatistieken Heracles - FC Groningen
4
3
LIVE Heracles - FC Groningen 4-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Heracles - FC Groningen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

13' Wissel Heracles Almelo Wissel O. ter Horst voor M. Vejinovic Heracles Almelo
36' Doelpunt FC Groningen Doelpunt T. Enevoldsen FC Groningen
41' Doelpunt FC Groningen Doelpunt T. Enevoldsen FC Groningen
46' Doelpunt Heracles Almelo Doelpunt B. Dost Heracles Almelo
50' Doelpunt FC Groningen Doelpunt M. Nordstrand FC Groningen
55' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor L. Bacuna FC Groningen
60' Rode kaart FC Groningen Rode kaart voor G. Sankoh FC Groningen
62' Wissel FC Groningen Wissel T. Hiariej voor M. Nordstrand FC Groningen
65' Tweede gele kaart FC Groningen Tweede gele kaart voor L. Bacuna FC Groningen
67' Wissel Heracles Almelo Wissel S. Steur voor O. ter Horst Heracles Almelo
71' Wissel Heracles Almelo Wissel S. Armenteros voor Everton Heracles Almelo
72' Doelpunt Heracles Almelo Doelpunt B. Dost Heracles Almelo
76' Doelpunt Heracles Almelo Doelpunt W. Overtoom Heracles Almelo
80' Wissel FC Groningen Wissel K. van de Laak voor T. Matavz FC Groningen
89' Doelpunt Heracles Almelo Doelpunt B. Maertens Heracles Almelo
92' Wissel FC Groningen Wissel N. Pedersen voor G. Lovre FC Groningen
Video hoogtepunten en samenvatting Heracles - FC Groningen
Opstellingen Heracles - FC Groningen
De opstellingen van Heracles en FC Groningen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Wissels FC Groningen
24 Tom Hiariej
13
14 Nicklas Pedersen
Voorbeschouwing Heracles - FC Groningen

Heracles en FC Groningen treffen elkaar in de 12e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2009/2010.

De vorige ontmoeting tussen Heracles en FC Groningen in de Eredivisie vond plaats op 6 november 2009 en dat duel eindigde in een overwinning voor FC Groningen. Op basis van de afgelopen 9 duels tussen beide teams is FC Groningen favoriet. 5 keer wist de ploeg van Heracles te winnen, tegenover 2 winstpartijen voor Heracles. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.