Nabeschouwing NEC - FC Groningen (0-2) || Eredivisie 2009/2010

Zaterdag 20 februari 2010 - 20:45 uur

In de Eredivisie 2009/2010 neemt NEC het zaterdag 20 februari 2010 om 20:45 uur in eigen huis op tegen FC Groningen.

Via de NEC - FC Groningen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing NEC - FC Groningen (0-2)

Het Eredivisie duel tussen NEC en FC Groningen is geëindigd in een 0-2 overwinning voor FC Groningen. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

In de 8e minuut dacht FC Groningen op voorsprong te komen via een doelpunt van G. Lovre. Helaas voor FC Groningen werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 48e minuut was het FC Groningen dat via T. Matavz dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door de scheidsrechter. In de 59e minuut moest FC Groningen verder met een man minder nadat L. Bacuna een rode kaart had gekregen. Het lukte NEC in het restant van de wedstrijd echter niet om hiervan te profiteren, want na de rode kaart werd er door beide ploegen niet meer gescoord.

Aan het einde van de tweede helft zat er voor de scheidsrechter niets anders op dan voor de laatste keer af te fluiten, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 0-2 eindstand.

Wedstrijdstatistieken NEC - FC Groningen
LIVE NEC - FC Groningen 0-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd NEC - FC Groningen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

8' Doelpunt FC Groningen Doelpunt G. Lovre FC Groningen
48' Doelpunt FC Groningen Doelpunt T. Matavz FC Groningen
49' Gele kaart NEC Gele kaart voor P. Pothuizen NEC
53' Wissel NEC Wissel L. Davids voor B. Nuytinck NEC
56' Wissel FC Groningen Wissel M. Zonneveld voor D. Holla FC Groningen
59' Rode kaart FC Groningen Rode kaart voor L. Bacuna FC Groningen
63' Wissel NEC Wissel S. Ntibazonkiza voor A. Radomski NEC
65' Wissel FC Groningen Wissel T. Lucius voor M. Nordstrand FC Groningen
66' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor G. Sankoh FC Groningen
70' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor T. Matavz FC Groningen
72' Wissel FC Groningen Wissel N. Pedersen voor T. Matavz FC Groningen
77' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor Luciano FC Groningen
87' Gele kaart NEC Gele kaart voor N. Wellenberg NEC
Video hoogtepunten en samenvatting NEC - FC Groningen
Opstellingen NEC - FC Groningen
De opstellingen van NEC en FC Groningen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.