Nabeschouwing NEC - FC Twente (3-4) || Eredivisie 2009/2010

Zondag 6 december 2009 - 16:30 uur

In de Eredivisie 2009/2010 neemt NEC het zondag 6 december 2009 om 16:30 uur in eigen huis op tegen FC Twente.

Via de NEC - FC Twente live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing NEC - FC Twente (3-4)

Het Eredivisie duel tussen NEC en FC Twente is geëindigd in een 3-4 overwinning voor FC Twente. Na 45 minuten stond er een 3-3 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

In de 15e minuut dacht NEC op voorsprong te komen via een doelpunt van J. Goossens. Helaas voor NEC werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 18e minuut was het FC Twente dat via K. Perez dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door de scheidsrechter. B. NKufo dacht na 25 minuten te scoren voor FC Twente, maar moest helaas constateren dat het doelpunt werd afgekeurd. In de 31e minuut scoorde FC Twente via M. Stoch, maar doordat het doelpunt werd afgekeurd bleef de score onveranderd. Na 41 minuten spelen wist NEC via B. Vleminckx de bal in het doel te krijgen. De goal werd echter afgekeurd door de scheidsrechter. In de 45e minuut scoorde B. Vleminckx namens NEC. De scheidsrechter besloot echter om het doelpunt ongeldig te verklaren, waardoor de stand op het scorebord onveranderd bleef. Na 55 minuten werd B. Vleminckx van NEC met een rode kaart naar de kleedkamer gestuurd, waardoor NEC het restant van de wedstrijd met een man minder moest volbrengen. In de 88e minuut leek B. Ruiz te scoren voor FC Twente, maar de scheidsrechter besloot het doelpunt af te keuren.

Kort daarna blies de scheidsrechter voor de laatste keer deze wedstrijd op zijn fluit, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 3-4 eindresultaat.

Wedstrijdstatistieken NEC - FC Twente
3
4
LIVE NEC - FC Twente 3-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd NEC - FC Twente teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

15' Doelpunt NEC Doelpunt J. Goossens NEC
16' Gele kaart FC Twente Gele kaart voor K. Perez FC Twente
18' Doelpunt FC Twente Doelpunt K. Perez FC Twente
25' Doelpunt FC Twente Doelpunt B. NKufo FC Twente
27' Gele kaart NEC Gele kaart voor M. Burgzorg NEC
29' Gele kaart FC Twente Gele kaart voor C. Tioté FC Twente
31' Doelpunt FC Twente Doelpunt M. Stoch FC Twente
41' Doelpunt NEC Doelpunt B. Vleminckx NEC
45' Doelpunt NEC Doelpunt B. Vleminckx NEC
55' Rode kaart NEC Rode kaart voor B. Vleminckx NEC
64' Wissel NEC Wissel R. van Eijden voor J. Goossens NEC
64' Wissel FC Twente Wissel D. Vujicevic voor C. Tioté FC Twente
70' Gele kaart FC Twente Gele kaart voor M. Stoch FC Twente
70' Gele kaart FC Twente Gele kaart voor D. Vujicevic FC Twente
85' Wissel NEC Wissel R. ten Voorde voor E. Fejzullahu NEC
88' Doelpunt FC Twente Doelpunt B. Ruiz FC Twente
91' Wissel FC Twente Wissel D. Carney voor M. Stoch FC Twente
91' Wissel FC Twente Wissel Nashat Akram voor K. Perez FC Twente
Video hoogtepunten en samenvatting NEC - FC Twente
Opstellingen NEC - FC Twente
De opstellingen van NEC en FC Twente zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Wissels FC Twente
27
2 David Carney
23
Voorbeschouwing NEC - FC Twente

NEC en FC Twente treffen elkaar in de 17e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2009/2010.

De vorige ontmoeting tussen NEC en FC Twente in de Eredivisie vond plaats op 3 april 2009 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 8 duels tussen beide teams is FC Twente favoriet. 4 keer wist de ploeg van NEC te winnen, tegenover 1 winstpartijen voor NEC. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.