Nabeschouwing RKC Waalwijk - Ajax (1-5) || Eredivisie 2009/2010

Zondag 21 maart 2010 - 12:30 uur

In de Eredivisie 2009/2010 neemt RKC Waalwijk het zondag 21 maart 2010 om 12:30 uur in eigen huis op tegen Ajax. De wedstrijd wordt gespeeld in Mandemakers Stadion in Waalwijk.

Via de RKC Waalwijk - Ajax live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing RKC Waalwijk - Ajax (1-5)

Het Eredivisie duel tussen RKC Waalwijk en Ajax is geëindigd in een 1-5 overwinning voor Ajax. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-5 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

In de 9e minuut dacht Ajax op voorsprong te komen via een doelpunt van S. de Jong. Helaas voor Ajax werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 27e minuut was het RKC Waalwijk dat via M. Pantelic dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door de scheidsrechter. L. Suárez dacht na 47 minuten te scoren voor Ajax, maar moest helaas constateren dat het doelpunt werd afgekeurd. In de 65e minuut scoorde Ajax via H. Mulder, maar doordat het doelpunt werd afgekeurd bleef de score onveranderd. In de 69e minuut moest RKC Waalwijk verder met een man minder, nadat R. Berger een tweede gele kaart kreeg. In de 85e minuut scoorde L. Suárez namens Ajax. De scheidsrechter besloot echter om het doelpunt ongeldig te verklaren, waardoor de stand op het scorebord onveranderd bleef. In de 86e minuut leek D. Rommedahl te scoren voor Ajax, maar helaas voor hen werd het doelpunt afgekeurd door de arbiter.

Kort daarna blies de scheidsrechter voor de laatste keer deze wedstrijd op zijn fluit, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 1-5 eindresultaat.

Wedstrijdstatistieken RKC Waalwijk - Ajax
1
5
LIVE RKC Waalwijk - Ajax 1-5

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd RKC Waalwijk - Ajax teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

9' Doelpunt Ajax Doelpunt S. de Jong Ajax
22' Gele kaart RKC Waalwijk Gele kaart voor H. Mulder RKC Waalwijk
27' Eigen doelpunt RKC Waalwijk Eigen doelpunt M. Pantelic RKC Waalwijk
30' Gele kaart RKC Waalwijk Gele kaart voor R. Berger RKC Waalwijk
31' Gele kaart RKC Waalwijk Gele kaart voor A. Di Gregorio RKC Waalwijk
47' Doelpunt Ajax Doelpunt L. Suárez Ajax
59' Wissel RKC Waalwijk Wissel K. Agustien voor A. Di Gregorio RKC Waalwijk
63' Gele kaart Ajax Gele kaart voor V. Anita Ajax
65' Eigen doelpunt Ajax Eigen doelpunt H. Mulder Ajax
66' Wissel RKC Waalwijk Wissel K. Vink voor D. Boerrigter RKC Waalwijk
67' Gele kaart Ajax Gele kaart voor M. Pantelic Ajax
69' Tweede gele kaart RKC Waalwijk Tweede gele kaart voor R. Berger RKC Waalwijk
72' Wissel Ajax Wissel D. Rommedahl voor M. Pantelic Ajax
80' Wissel RKC Waalwijk Wissel F. Idabdelhay voor C. Benschop RKC Waalwijk
85' Doelpunt Ajax Doelpunt L. Suárez Ajax
86' Doelpunt Ajax Doelpunt D. Rommedahl Ajax
86' Wissel Ajax Wissel N. Lodeiro voor C. Eriksen Ajax
Video hoogtepunten en samenvatting RKC Waalwijk - Ajax
Opstellingen RKC Waalwijk - Ajax
De opstellingen van RKC Waalwijk en Ajax zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Wissels RKC Waalwijk
28 Kemy Agustien
17 Kevin Vink
19
Voorbeschouwing RKC Waalwijk - Ajax

RKC Waalwijk en Ajax treffen elkaar in de 6e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2009/2010.

De vorige ontmoeting tussen RKC Waalwijk en Ajax in de Eredivisie vond plaats op 8 augustus 2009 en dat duel eindigde in een overwinning voor Ajax. Op basis van de afgelopen 5 duels tussen beide teams is Ajax favoriet. 4 keer wist de ploeg van RKC Waalwijk te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor RKC Waalwijk. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.