Nabeschouwing RKC Waalwijk - AZ (0-6) || Eredivisie 2009/2010

Zaterdag 15 augustus 2009 - 19:45 uur

In de Eredivisie 2009/2010 neemt RKC Waalwijk het zaterdag 15 augustus 2009 om 19:45 uur in eigen huis op tegen AZ. De wedstrijd wordt gespeeld in Mandemakers Stadion in Waalwijk.

Via de RKC Waalwijk - AZ live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing RKC Waalwijk - AZ (0-6)

Het Eredivisie duel tussen RKC Waalwijk en AZ is geëindigd in een 0-6 overwinning voor AZ. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-6 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

In de 15e minuut dacht AZ op voorsprong te komen via een doelpunt van M. El Hamdaoui. Helaas voor AZ werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 52e minuut was het AZ dat via M. Dembélé dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door de scheidsrechter. M. El Hamdaoui dacht na 67 minuten te scoren voor AZ, maar moest helaas constateren dat het doelpunt werd afgekeurd. In de 75e minuut scoorde AZ via M. Martens, maar doordat het doelpunt werd afgekeurd bleef de score onveranderd. Na 79 minuten spelen wist AZ via M. Martens de bal in het doel te krijgen. De goal werd echter afgekeurd door de scheidsrechter. In de 82e minuut scoorde J. Lens namens AZ. De scheidsrechter besloot echter om het doelpunt ongeldig te verklaren, waardoor de stand op het scorebord onveranderd bleef.

Aan het einde van de tweede helft zat er voor de scheidsrechter niets anders op dan voor de laatste keer af te fluiten, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 0-6 eindstand.

Wedstrijdstatistieken RKC Waalwijk - AZ
LIVE RKC Waalwijk - AZ 0-6

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd RKC Waalwijk - AZ teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

15' Doelpunt AZ Doelpunt M. El Hamdaoui AZ
42' Wissel AZ Wissel S. Poulsen voor S. Pocognoli AZ
52' Doelpunt AZ Doelpunt M. Dembélé AZ
56' Wissel AZ Wissel P. Wernbloom voor B. Holman AZ
62' Wissel RKC Waalwijk Wissel A. Di Gregorio voor G. Lifondja RKC Waalwijk
65' Wissel RKC Waalwijk Wissel K. Vink voor S. Metaj RKC Waalwijk
67' Doelpunt AZ Doelpunt M. El Hamdaoui AZ
70' Wissel AZ Wissel J. Lens voor M. Dembélé AZ
75' Doelpunt AZ Doelpunt M. Martens AZ
79' Doelpunt AZ Doelpunt M. Martens AZ
82' Doelpunt AZ Doelpunt J. Lens AZ
Video hoogtepunten en samenvatting RKC Waalwijk - AZ
Opstellingen RKC Waalwijk - AZ
De opstellingen van RKC Waalwijk en AZ zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.