Nabeschouwing Roda JC - AZ (2-4) || Eredivisie 2009/2010

Zaterdag 21 november 2009 - 18:45 uur

In de Eredivisie 2009/2010 neemt Roda JC het zaterdag 21 november 2009 om 18:45 uur in eigen huis op tegen AZ. De wedstrijd wordt gespeeld in Parkstad Limburg Stadion (Kerkrade) in Kerkrade.

Via de Roda JC - AZ live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Roda JC - AZ (2-4)

Het Eredivisie duel tussen Roda JC en AZ is geëindigd in een 2-4 overwinning voor AZ. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

In de 3e minuut dacht AZ op voorsprong te komen via een doelpunt van J. Lens. Helaas voor AZ werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 27e minuut was het Roda JC Kerkrade dat via P. Kah dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door de scheidsrechter. J. Yulu-Matondo dacht na 53 minuten te scoren voor Roda JC Kerkrade, maar moest helaas constateren dat het doelpunt werd afgekeurd. In de 70e minuut scoorde AZ via R. Elm, maar doordat het doelpunt werd afgekeurd bleef de score onveranderd. Na 75 minuten spelen wist AZ via J. Lens de bal in het doel te krijgen. De goal werd echter afgekeurd door de scheidsrechter. In de 80e minuut scoorde Jonathas namens AZ. De scheidsrechter besloot echter om het doelpunt ongeldig te verklaren, waardoor de stand op het scorebord onveranderd bleef. Na 91 minuten moest AZ speler Jonathas het veld verlaten na het ontvangen van een tweede gele kaart. Het betekende dat AZ de wedstrijd uit moest spelen met een man minder.

Kort daarna blies de scheidsrechter voor de laatste keer deze wedstrijd op zijn fluit, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 2-4 eindresultaat.

Wedstrijdstatistieken Roda JC - AZ
2
4
LIVE Roda JC - AZ 2-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Roda JC - AZ teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

3' Doelpunt AZ Doelpunt J. Lens AZ
27' Doelpunt Roda JC Kerkrade Doelpunt P. Kah Roda JC Kerkrade
46' Wissel AZ Wissel N. van der Velden voor K. Jaliens AZ
53' Doelpunt Roda JC Kerkrade Doelpunt J. Yulu-Matondo Roda JC Kerkrade
54' Gele kaart Roda JC Kerkrade Gele kaart voor M. Junker Roda JC Kerkrade
57' Wissel AZ Wissel P. Wernbloom voor M. Martens AZ
70' Doelpunt AZ Doelpunt R. Elm AZ
75' Doelpunt AZ Doelpunt J. Lens AZ
76' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel L. Delorge voor J. Saeijs Roda JC Kerkrade
76' Wissel AZ Wissel Jonathas voor J. Lens AZ
80' Doelpunt AZ Doelpunt Jonathas AZ
81' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel M. Skoubo voor V. Lachambre Roda JC Kerkrade
83' Gele kaart AZ Gele kaart voor Jonathas AZ
91' Tweede gele kaart AZ Tweede gele kaart voor Jonathas AZ
Video hoogtepunten en samenvatting Roda JC - AZ
Opstellingen Roda JC - AZ
De opstellingen van Roda JC en AZ zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Wissels Roda JC
26 Laurent Delorge
11 Morten Skoubo
Voorbeschouwing Roda JC - AZ

Roda JC en AZ treffen elkaar in de 19e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2009/2010.

De vorige ontmoeting tussen Roda JC en AZ in de Eredivisie vond plaats op 4 februari 2009 en dat duel eindigde in een overwinning voor AZ. Op basis van de afgelopen 8 duels tussen beide teams is AZ favoriet. 5 keer wist de ploeg van Roda JC te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Roda JC. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.