Nabeschouwing Roda JC - SC Heerenveen (4-2) || Eredivisie 2009/2010

Zaterdag 27 maart 2010 - 19:45 uur

In de Eredivisie 2009/2010 neemt Roda JC het zaterdag 27 maart 2010 om 19:45 uur in eigen huis op tegen SC Heerenveen. De wedstrijd wordt gespeeld in Parkstad Limburg Stadion (Kerkrade) in Kerkrade.

Via de Roda JC - SC Heerenveen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Roda JC - SC Heerenveen (4-2)

Het Eredivisie duel tussen Roda JC en SC Heerenveen is geëindigd in een 4-2 overwinning voor Roda JC. Na 45 minuten stond er een 4-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Er gebeurde gelijk al veel in het eerste kwartier. In de 7e minuut dacht Roda JC Kerkrade op voorsprong te komen via een doelpunt van M. Junker. Helaas voor Roda JC Kerkrade werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 9e minuut moest O. Assaidi van het veld vertrekken nadat de scheidsrechter een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest SC Heerenveen verder met een speler minder. M. de Jong dacht na 13 minuten te scoren voor Roda JC Kerkrade, maar moest helaas constateren dat het doelpunt werd afgekeurd. In de 33e minuut scoorde Roda JC Kerkrade via M. Junker, maar doordat het doelpunt werd afgekeurd bleef de score onveranderd. Na 37 minuten spelen wist Roda JC Kerkrade via B. Bodor de bal in het doel te krijgen. De goal werd echter afgekeurd door de scheidsrechter. In de 73e minuut scoorde M. Breuer namens SC Heerenveen. De scheidsrechter besloot echter om het doelpunt ongeldig te verklaren, waardoor de stand op het scorebord onveranderd bleef. In de 88e minuut leek M. Väyrynen te scoren voor SC Heerenveen, maar helaas voor hen werd het doelpunt afgekeurd door de arbiter.

Kort daarna blies de scheidsrechter voor de laatste keer deze wedstrijd op zijn fluit, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 4-2 eindresultaat.

Wedstrijdstatistieken Roda JC - SC Heerenveen
4
2
LIVE Roda JC - SC Heerenveen 4-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Roda JC - SC Heerenveen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

7' Doelpunt Roda JC Kerkrade Doelpunt M. Junker Roda JC Kerkrade
9' Rode kaart SC Heerenveen Rode kaart voor O. Assaidi SC Heerenveen
13' Doelpunt Roda JC Kerkrade Doelpunt M. de Jong Roda JC Kerkrade
31' Gele kaart SC Heerenveen Gele kaart voor H. Timmer SC Heerenveen
32' Gele kaart SC Heerenveen Gele kaart voor M. Väyrynen SC Heerenveen
33' Doelpunt Roda JC Kerkrade Doelpunt M. Junker Roda JC Kerkrade
37' Doelpunt Roda JC Kerkrade Doelpunt B. Bodor Roda JC Kerkrade
46' Wissel SC Heerenveen Wissel P. Haglund voor C. Grindheim SC Heerenveen
60' Wissel SC Heerenveen Wissel V. Elm voor F. Duricic SC Heerenveen
66' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel A. Sutchuin Djoum voor M. Skoubo Roda JC Kerkrade
66' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel J. Yulu-Matondo voor L. Delorge Roda JC Kerkrade
71' Wissel SC Heerenveen Wissel P. Wojciechowski voor G. Sibon SC Heerenveen
72' Gele kaart Roda JC Kerkrade Gele kaart voor A. Sutchuin Djoum Roda JC Kerkrade
73' Penalty SC Heerenveen Penalty M. Breuer SC Heerenveen
88' Doelpunt SC Heerenveen Doelpunt M. Väyrynen SC Heerenveen
Video hoogtepunten en samenvatting Roda JC - SC Heerenveen
Opstellingen Roda JC - SC Heerenveen
De opstellingen van Roda JC en SC Heerenveen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Wissels SC Heerenveen
18 Philip Haglund
7 Viktor Elm
44 Pawel Wojciechowski
Voorbeschouwing Roda JC - SC Heerenveen

Roda JC en SC Heerenveen treffen elkaar in de 6e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2009/2010.

De vorige ontmoeting tussen Roda JC en SC Heerenveen in de Eredivisie vond plaats op 31 juli 2009 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 11 duels tussen beide teams is SC Heerenveen favoriet. 5 keer wist de ploeg van Roda JC te winnen, tegenover 3 winstpartijen voor Roda JC. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.