Nabeschouwing Sparta Rotterdam - Ajax (0-3) || Eredivisie 2009/2010

Zondag 7 maart 2010 - 12:30 uur

In de Eredivisie 2009/2010 neemt Sparta Rotterdam het zondag 7 maart 2010 om 12:30 uur in eigen huis op tegen Ajax. De wedstrijd wordt gespeeld in Sparta-Stadion Het Kasteel in Rotterdam.

Via de Sparta Rotterdam - Ajax live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sparta Rotterdam - Ajax (0-3)

Het Eredivisie duel tussen Sparta Rotterdam en Ajax is geëindigd in een 0-3 overwinning voor Ajax. Na 45 minuten stond er een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

In de 14e minuut dacht Ajax op voorsprong te komen via een doelpunt van S. de Jong. Helaas voor Ajax werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 36e minuut was het Ajax dat via G. van der Wiel dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door de scheidsrechter. D. Rommedahl dacht na 61 minuten te scoren voor Ajax, maar moest helaas constateren dat het doelpunt werd afgekeurd.

Aan het einde van de tweede helft zat er voor de scheidsrechter niets anders op dan voor de laatste keer af te fluiten, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 0-3 eindstand.

Wedstrijdstatistieken Sparta Rotterdam - Ajax
LIVE Sparta Rotterdam - Ajax 0-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sparta Rotterdam - Ajax teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

14' Doelpunt Ajax Doelpunt S. de Jong Ajax
36' Doelpunt Ajax Doelpunt G. van der Wiel Ajax
43' Gele kaart Ajax Gele kaart voor S. de Jong Ajax
53' Gele kaart Ajax Gele kaart voor J. Vertonghen Ajax
61' Doelpunt Ajax Doelpunt D. Rommedahl Ajax
66' Wissel Sparta Rotterdam Wissel R. Poepon voor D. Bodul Sparta Rotterdam
73' Wissel Ajax Wissel Gabri voor D. de Zeeuw Ajax
74' Wissel Sparta Rotterdam Wissel S. van Gessel voor N. Viergever Sparta Rotterdam
75' Wissel Ajax Wissel Hyun-Jun Suk voor M. Pantelic Ajax
86' Wissel Sparta Rotterdam Wissel L. Duarte voor E. Falkenburg Sparta Rotterdam
86' Wissel Ajax Wissel V. Anita voor E. Enoh Ajax
90' Gele kaart Sparta Rotterdam Gele kaart voor R. Knol Sparta Rotterdam
Video hoogtepunten en samenvatting Sparta Rotterdam - Ajax
Opstellingen Sparta Rotterdam - Ajax
De opstellingen van Sparta Rotterdam en Ajax zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Wissels Sparta Rotterdam
9 Rydell Poepon
4
32 Lerin Duarte
Voorbeschouwing Sparta Rotterdam - Ajax

Sparta Rotterdam en Ajax treffen elkaar in de 8e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2009/2010.

De vorige ontmoeting tussen Sparta Rotterdam en Ajax in de Eredivisie vond plaats op 23 augustus 2009 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 9 duels tussen beide teams is Ajax favoriet. 5 keer wist de ploeg van Sparta Rotterdam te winnen, tegenover 2 winstpartijen voor Sparta Rotterdam. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.