Nabeschouwing Sparta Rotterdam - AZ (0-1) || Eredivisie 2009/2010

Zondag 21 maart 2010 - 14:30 uur

In de Eredivisie 2009/2010 neemt Sparta Rotterdam het zondag 21 maart 2010 om 14:30 uur in eigen huis op tegen AZ. De wedstrijd wordt gespeeld in Sparta-Stadion Het Kasteel in Rotterdam.

Via de Sparta Rotterdam - AZ live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sparta Rotterdam - AZ (0-1)

Het Eredivisie duel tussen Sparta Rotterdam en AZ is geëindigd in een 0-1 overwinning voor AZ. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

In de 4e minuut dacht AZ op voorsprong te komen via een doelpunt van D. Mendes da Silva. Helaas voor AZ werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef.

Aan het einde van de tweede helft zat er voor de scheidsrechter niets anders op dan voor de laatste keer af te fluiten, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 0-1 eindstand.

Wedstrijdstatistieken Sparta Rotterdam - AZ
LIVE Sparta Rotterdam - AZ 0-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sparta Rotterdam - AZ teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

4' Doelpunt AZ Doelpunt D. Mendes da Silva AZ
15' Wissel AZ Wissel J. Didulica voor S. Romero AZ
36' Gele kaart AZ Gele kaart voor K. Jaliens AZ
46' Wissel AZ Wissel B. Holman voor K. Jaliens AZ
65' Wissel Sparta Rotterdam Wissel D. Bodul voor E. van Bueren Sparta Rotterdam
79' Wissel Sparta Rotterdam Wissel J. Godee voor C. Dissels Sparta Rotterdam
85' Gele kaart AZ Gele kaart voor H. Moreno AZ
85' Wissel AZ Wissel R. Klavan voor M. Dembélé AZ
Video hoogtepunten en samenvatting Sparta Rotterdam - AZ
Opstellingen Sparta Rotterdam - AZ
De opstellingen van Sparta Rotterdam en AZ zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Wissels Sparta Rotterdam
10 Darko Bodul
15 Joey Godee
Voorbeschouwing Sparta Rotterdam - AZ

Sparta Rotterdam en AZ treffen elkaar in de 6e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2009/2010.

De vorige ontmoeting tussen Sparta Rotterdam en AZ in de Eredivisie vond plaats op 7 augustus 2009 en dat duel eindigde in een overwinning voor AZ. Op basis van de afgelopen 9 duels tussen beide teams is AZ favoriet. 8 keer wist de ploeg van Sparta Rotterdam te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Sparta Rotterdam. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.