Nabeschouwing Vitesse - FC Twente (1-2) || Eredivisie 2009/2010

Zaterdag 13 februari 2010 - 18:45 uur

In de Eredivisie 2009/2010 neemt Vitesse het zaterdag 13 februari 2010 om 18:45 uur in eigen huis op tegen FC Twente.

Via de Vitesse - FC Twente live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Vitesse - FC Twente (1-2)

Het Eredivisie duel tussen Vitesse en FC Twente is geëindigd in een 1-2 overwinning voor FC Twente. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

In de 51e minuut dacht Vitesse op voorsprong te komen via een doelpunt van P. Verhaegh. Helaas voor Vitesse werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 82e minuut was het FC Twente dat via B. Ruiz dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door de scheidsrechter. R. Stam dacht na 92 minuten te scoren voor FC Twente, maar moest helaas constateren dat het doelpunt werd afgekeurd.

Kort daarna blies de scheidsrechter voor de laatste keer deze wedstrijd op zijn fluit, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 1-2 eindresultaat.

Wedstrijdstatistieken Vitesse - FC Twente
1
2
LIVE Vitesse - FC Twente 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Vitesse - FC Twente teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

39' Gele kaart FC Twente Gele kaart voor Douglas FC Twente
46' Wissel FC Twente Wissel N. Kuiper voor D. Tiendalli FC Twente
51' Doelpunt Vitesse Doelpunt P. Verhaegh Vitesse
55' Gele kaart FC Twente Gele kaart voor K. Perez FC Twente
64' Wissel Vitesse Wissel O. Kaya voor N. Hofs Vitesse
64' Wissel FC Twente Wissel L. de Jong voor K. Perez FC Twente
72' Wissel Vitesse Wissel D. Pröpper voor S. Kolk Vitesse
73' Gele kaart Vitesse Gele kaart voor O. Kaya Vitesse
76' Wissel FC Twente Wissel C. Tioté voor W. Brama FC Twente
82' Doelpunt FC Twente Doelpunt B. Ruiz FC Twente
92' Doelpunt FC Twente Doelpunt R. Stam FC Twente
90' Wissel Vitesse Wissel G. Gravenbeek voor P. Verhaegh Vitesse
Video hoogtepunten en samenvatting Vitesse - FC Twente
Opstellingen Vitesse - FC Twente
De opstellingen van Vitesse en FC Twente zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Wissels FC Twente
3 Nicky Kuiper
20 Luuk de Jong
18 Cheik Ismaël Tioté
Voorbeschouwing Vitesse - FC Twente

Vitesse en FC Twente treffen elkaar in de 11e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2009/2010.

De vorige ontmoeting tussen Vitesse en FC Twente in de Eredivisie vond plaats op 21 november 2009 en dat duel eindigde in een overwinning voor FC Twente. Op basis van de afgelopen 11 duels tussen beide teams is FC Twente favoriet. 7 keer wist de ploeg van Vitesse te winnen, tegenover 1 winstpartijen voor Vitesse. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.