Nabeschouwing Willem II - Ajax (1-3) || Eredivisie 2010/2011

Zondag 13 maart 2011 - 14:30 uur

In de Eredivisie 2010/2011 neemt Willem II het zondag 13 maart 2011 om 14:30 uur in eigen huis op tegen Ajax. De wedstrijd wordt gespeeld in Koning Willem II Stadion (Tilburg) in Tilburg.

Via de Willem II - Ajax live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Willem II - Ajax (1-3)

Het Eredivisie duel tussen Willem II en Ajax is geëindigd in een 1-3 overwinning voor Ajax. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

In de 19e minuut dacht Willem II op voorsprong te komen via een doelpunt van R. Janga. Helaas voor Willem II werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 46e minuut was het Ajax dat via S. de Jong dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door de scheidsrechter. In de 73e minuut moest Willem II verder met een man minder nadat D. Halilović een rode kaart had gekregen. Het lukte Ajax in het restant van de wedstrijd echter niet om hiervan te profiteren, want na de rode kaart werd er door beide ploegen niet meer gescoord. In de 80e minuut scoorde Ajax via J. Vertonghen, maar doordat het doelpunt werd afgekeurd bleef de score onveranderd. Na 88 minuten spelen wist Ajax via C. Eriksen de bal in het doel te krijgen. De goal werd echter afgekeurd door de scheidsrechter.

Kort daarna blies de scheidsrechter voor de laatste keer deze wedstrijd op zijn fluit, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 1-3 eindresultaat.

Wedstrijdstatistieken Willem II - Ajax
1
3
LIVE Willem II - Ajax 1-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Willem II - Ajax teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

19' Doelpunt Willem II Doelpunt R. Janga Willem II
22' Gele kaart Willem II Gele kaart voor J. Hakola Willem II
28' Gele kaart Ajax Gele kaart voor L. Ebecilio Ajax
42' Gele kaart Willem II Gele kaart voor R. Ippel Willem II
46' Doelpunt Ajax Doelpunt S. de Jong met assist van A. Özbiliz Ajax
46' Wissel Ajax Wissel A. Özbiliz voor L. Ebecilio Ajax
46' Wissel Ajax Wissel D. Cvitanich voor D. de Zeeuw Ajax
66' Wissel Willem II Wissel D. Halilović voor J. Hakola Willem II
73' Rode kaart Willem II Rode kaart voor D. Halilović Willem II
80' Doelpunt Ajax Doelpunt J. Vertonghen met assist van V. Anita Ajax
83' Wissel Willem II Wissel G. Pressel voor R. Ippel Willem II
85' Wissel Willem II Wissel D. Strihavka voor R. Janga Willem II
88' Doelpunt Ajax Doelpunt C. Eriksen met assist van M. Sulejmani Ajax
Video hoogtepunten en samenvatting Willem II - Ajax
Opstellingen Willem II - Ajax
De opstellingen van Willem II en Ajax zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Voorbeschouwing Willem II - Ajax

Willem II en Ajax treffen elkaar in de 27e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2010/2011.

De vorige ontmoeting tussen Willem II en Ajax in de Eredivisie vond plaats op 11 september 2010 en dat duel eindigde in een overwinning voor Ajax. Op basis van de afgelopen 11 duels tussen beide teams is Ajax favoriet. 10 keer wist de ploeg van Willem II te winnen, tegenover 1 winstpartijen voor Willem II. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.